Låna till handpenning – Handpenningslån

När du skall köpa en bostad så innebär det vanligtvis att du skall betala en handpenning.
Handpenningen är normalt på 10 % av bostadens pris och den skall vanligtvis betalas in på mäklarens handpenningskonto/klientmedelskonto inom 5-14 dagar från det att överlåtelseavtalet/köpekontraktet skrivs.
Hur gör man då om man har pengarna låsta i sin nuvarande bostad?
Det skall vi reda ut i denna artikel om så kallade handpenningslån.

Hur ett handpenningslån fungerar

Inför köpet av lägenheten eller huset så har du förhoppningsvis ordnat ett lånelöfte.
Banken som givit dig lånelöfte kommer också att hjälpa dig med ett handpenningslån.
Det är ett tillfälligt lån som löper fram till tillträdet av bostaden. Lånet läggs sedan om till ett bolån på din nya bostad eller löses i samband med att du får pengar för din tidigare bostad. Villkoren för handpenningslån kan variera kraftigt. Är du en riktigt bra kund för banken så kan du få låna pengar till handpenningen utan att behöva betala någon räntekostnad eller uppläggningskostnad. Tyvärr får dock de allra flesta betala ränta och/eller uppläggningskostnad på lånet. Se till att pruta ordentligt även på dessa kostnader. Banken vill ha dig som kund om du fått ett lånelöfte och dessa kostnader är sådana som man oftast kan pruta ner.

När du söker lånelöfte så är detta viktiga frågor att ställa till banken:

  • Kan banken hjälpa dig med ett handpenningslån
  • Hur mycket tar banken i ränta och uppläggningskostnad för ett handpenningslån

Gratis hjälp med lånelöfte

Om du snabbt och enkelt vill söka lånelöfte så kan vi starkt rekommendera Lånekoll.se.
Du fyller i dina uppgifter på hemsidan och utan att du förbinder dig till någonting så får du erbjudanden från ca 30 st olika banker med information kring vilken ränta och vilka villkor de kan erbjuda dig.
Lånekoll.se tittar på helheten när de bedömer vilken ränta och villkor som de skall erbjuda dig. Att göra en ansökan om ett lånelöfte är helt gratis och du förbinder dig inte till något.

Ta kloka beslut när du skall sälja din befintliga bostad

Om du planerar att köpa en ny bostad och behöver sälja din befintliga bostad i samband med detta så kan vi rekommendera ytterligare en väldigt bra gratistjänst för ändamålet.
Hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Du fyller i dina uppgifter och utan att du förbinder dig till något så hjälper Mäklarofferter.se dig att få dessa offerter helt gratis.
Offerterna kan du sedan använda för att ta beslut om vilka mäklare du vill bjuda hem, anlita eller kanske bara prata lite mer med.
Dessa offerter kan du även använda när du diskuterar mäklararvodet/provisionen med den mäklare som du tänkt anlita.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here