Låna till handpenning – Handpenningslån

0

När du skall köpa en bostad så innebär det oftast att du skall betala en handpenning.
Handpenningen är normalt på 10% av bostadens totala pris och den skall normalt sett betalas inom 5-14 dagar från det att överlåtelseavtalet/köpekontraktet skrivs.
Hur gör man då om man har pengarna låsta i sin nuvarande bostad?
Det skall vi reda ut i denna artikel om så kallade handpenningslån.

Hur ett handpenningslån fungerar

Inför köpet av lägenheten eller huset så har du förhoppningsvis ordnat ett lånelöfte.
Banken som givit dig lånelöfte kommer också att hjälpa dig med ett handpenningslån.
Det är ett tillfälligt lån som löper fram till tillträdet av bostaden. Lånet läggs sedan om eller löses normalt sett i samband med att du får pengar för din tidigare bostad. Villkoren för handpenningslån kan variera kraftigt. Är du en riktigt bra kund för banken så kan du ibland få låna pengar till handpenningen utan att behöva betala någon räntekostnad eller uppläggningskostnad. Tyvärr får dock de allra flesta betala ränta och/eller uppläggningskostnad på lånet. Se till att pruta ordentligt även på dessa kostnader.
Banken vill ha dig som kund om du fått ett lånelöfte och dessa kostnader är sådana som man oftast kan pruta ner. När du söker lånelöfte så är detta viktiga frågor att ställa till banken.

  • Kan banken hjälpa dig med ett handpenningslån
  • Hur mycket tar banken i ränta och uppläggningskostnad för ett handpenningslån

Gratis hjälp med lånelöfte

Om du snabbt och enkelt vill söka lånelöfte och dessutom få hjälp med att pruta ner räntor och kostnader i lånelöftet så kan vi starkt rekommendera hemsidan MittBolån.se.
Du fyller i dina uppgifter på hemsidan och utan att du förbinder dig till någontin så sköter MittBolån resten. De prutar och arbetar för att ta fram det bästa möjliga erbjudandet till dig som kund.

Om du redan har befintliga bolån så kan MittBolån hjälpa dig att pruta ner räntan på de lånen. Nämnde vi att alla tjänster på hemsidan är helt gratis och att man inte förbinder sig till något när man fyller i sina uppgifter? Kanonbra!

mittbolån

Ta kloka beslut när du skall sälja din befintliga bostad

Om du planerar att köpa en ny bostad och behöver sälja din befintliga bostad i samband med detta så kan vi rekommendera ytterligare en väldigt bra gratistjänst för ändamålet.
Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att samla in offerter från de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Du fyller i dina uppgifter och utan att du förbinder dig till något så hjälper Hittamäklare dig att få dessa offerter helt gratis.
Offerterna kan du sedan använda för att ta beslut om vilka mäklare du vill bjuda hem, anlita eller kanske bara prata lite mer med.
Dessa offerter kan du även använda när du diskuterar mäklararvodet/provisionen med den mäklare som du tänkt anlita.


Warning: file_get_contents(https://maklaren.ekonomifokus.se/categories.json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 500 Internal Server Error in /home/ekonomifokus/public_html/wp-content/themes/Newspaper/loop-single.php on line 108

Fråga mäklaren

Nyhet! Ska du köpa eller sälja bostad?

Nu kan du få svar med hjälp av vår "Fråga mäklaren" tjänst.
Alla frågor besvaras av en mäklare.

Just nu finns det 0 besvarade frågor.

Ställ en fråga direkt

Ställ en fråga

Använd dig om formuläret eller testa vår nya tjänst Fråga mäklaren.

Please enter your comment!
Please enter your name here