Renovera bostad – Jämföra olika hantverkare och ta in offerter

0
Renovera bostad

Att renovera din bostad kan vara något väldigt roligt men det kan även vara något som du verkligen drar dig för att göra. Det hela beror på vad för typ av renovering som skall göras. Om det är något som gör bostaden finare, tex att tapetsera eller byta kök så är det fantastiskt roligt att renovera sin bostad.
Om du däremot skall dränera om din villa eller byta tak så är det inte lika roligt.
Renoveringar som inte syns men kostar massor av pengar är sällan roliga.

Tips: Jämför offerter från hantverkare
Dorunner.se kan du samla in offerter från olika hantverkare med en enda ansökan. Du kan sedan jämföra hantverkarna och deras offerter för att hitta den bästa. Du förbinder dig inte till något när du ansöker och det är helt gratis.

Renovering av sin privata bostad är avdragsgillt som ett ROT-avdrag men även i deklarationen när du skall sälja din bostad.

Läs vår information om: Vad ROT-avdraget är för något

ROT-avdraget gör att staten subventionerat en del av arbetet som du betalar för renoveringen. Man kan säga att staten betalar en del av din renovering.

Oavsett vilken typ av renovering du skall göra så bör du alltid ta in offerter ifrån flera olika byggfirmor. Precis som med de flesta andra tjänster så finns det idag en mycket bra hemsida som kostnadsfritt hjälper dig med att jämföra offerter ifrån olika hantverkare.
Hemsidan heter Offerta.se och den fungerar som så att du fyller i vilken typ av renovering som du tänkt genomföra. Offerta samlar sedan in ett antal offerter ifrån olika byggfirmor och hjälper dig att jämföra byggfirmorna. Denna tjänst är helt gratis och vi rekommenderar den starkt. Den ger dig snabbt en bild av vad renoveringen kan komma att kosta och du får en bra överblick över olika hantverkare.

Renoveringar bostadsrätt:
-Tapetersera/måla om
Byta kök
Renovera badrum
-Lägga in nytt golv
-Byta vitvaror
-Dra ny el

Renovera villa:
-Byta tak
-Dränera om
-Byta fasad
-Byta/relina rörstammar för avlopp och vatten

Utnyttja rot-avdraget vid renovering

Dorunner.se jämför priser på hantverkare som utför ROT-tjänster och hushållsnära tjänster som går under RUT-avdraget. De hjälper dig kostnadsfritt att samla in offerter från olika företag. Du väljer sedan själv om du vill anlita något av företagen som lämnar offert eller inte så du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.
-Jämför offerter från hantverkare (ROT) via Dorunner.se
-Jämför offerter från städfirmor med (RUT) via Dorunner.se
-Jämför offerter från flyttfirmor (RUT) via Dorunner.se 

Driver du företag så kan du få nya kunder genom att anmäla företaget till Dorunners plattform HÄR

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here