Gratis köprådgivning – bostad

Köparrådgivning av bostad

I princip alla mäklarna erbjuder gratis köprådgivning till kunder som har skrivit ett uppdragsavtal där man anlitat mäklaren för en framtida försäljning. Om man väljer att sälja sin bostad nu eller om man endast vill ha den som en ”kommande försäljning” hos mäklaren spelar ingen roll. Man får köprådgivningen ändå.

Vad innebär då köprådgivning när det handlar om bostäder? Jo, det innebär att mäklaren hjälper dig när du skall hitta en bostad. Det kan vara allt från att ge tips och råd om bra områden till att kika igenom ett besiktningsprotokoll.

Mäklaren vill ju att du skall köpa en ny bostad så att han/hon får sälja din gamla. Därför kan de assistera dig ganska mycket när det kommer till ditt bostadssökande. Om mäklaren själv inte kan svara på frågor om de bostäder du skall gå på visning på så kan en kollega till mäklaren hjälpa dig.

Köprådgivning för hus och bostadsrätt

Som kund till mäklaren kan du till exempel få hjälp med:

 • Genomgång av besiktningsprotokoll
 • Information om olika hustyper och områden
 • Få en indikation kring vad som är ett rimligt pris för en specifik bostad
 • Vad man skall tänka på i vissa specifika områden
 • Och mycket mer

Passa på att utnyttja din mäklare och mäklarens kontaktnät för att göra så bra bostadsköp som möjligt. Slå en signal till din mäklare innan eller efter du varit på visning och se om du kan få några värdefulla tips eller idéer kring just den bostaden eller det området som du varit och kikat i.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

4 KOMMENTARER

 1. Hej

  Grym hemsida!

  Försöker hitta någon sida där man kan betala för att få rådgöra med någon mäklare kring Kring bostadsköp men hittar inte något. Jag har letat efter en etta i innerstan och hittade en i Kungsholmen nära Fridhemsplan för 2.8 miljoner. Den är 25kvm. Avgift på 720kr. Stark förening med många uthyrda lokaler. Är 112 kvm för en lägenhet så centralt o nära t bana och St Eriksplan för mycket? Ej balkong. Fönster mot innergården. Högt upp i byggnaden. Helt okej skick. Ej nyrenoverad badrum eller kök.

  Mvh
  Cy

  • Hej Cy.

   Tyvärr finns det inga hemsidor som du kan rådgöra med eftersom det krävs områdesspecifik kunskap som endast mäklarna besitter.
   Om du undrar över specifika bostadspriser så kan jag tyvärr inte erbjuda någon hjälp eftersom jag inte kan priserna i det specifika området.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Hej!
  Jag och min sambo vill köpa ett fritidshus tillsammans men han har inga pengar till insatts. Jag har köpt lägenhet för 4 år och har bostadslån på den.
  Kan han stå på 90:% av bolån och jag står på 10% av den?
  MVH
  Fakhri Tehrani

  • Hej Fakhri.

   Bankerna brukar inte godkänna att man har separata bolån om det är det du menar. De brukar inte heller godkänna att man har olika stort ansvar för bolånet.
   Ni är solidariskt ansvariga för lånet på sommarstugan om ni köper den ihop.

   Kontantinsats kan ni däremot stoppa in olika stor.
   Då skriver ni bara ett avtal som reglerar kontantinsatsen.

   Mvh Admin på EKonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här