Kommande försäljning/bostad – Vad det är & hur det fungerar

6
Kommande försäljning

På Hemnet kan man hitta bostadsannonser med en liten flik där det står kommande försäljning. För att se dessa annonser måste du bocka i en liten ruta under fliken ”fler sökalternativ” när du söker på Hemnet.
Kommande bostad-försäljningVad innebär detta för något? Jo, det innebär att bostaden som annonseras inte är till salu just nu, men den kommer att bli till salu vid ett senare tillfälle. Mäklaren påbörjar annonseringen av bostaden i ett tidigt skede för att samla på sig spekulanter till framtida visningar. När en bostad annonseras ut som kommande försäljning så har den nuvarande ägaren någon av följande situationer:

 • Bostadens nuvarande ägare söker efter ny bostad och säljer när ny bostad är inköpt
 • Bostaden skall säljas vid en bestämd tidpunkt längre fram i tiden

Kommande försäljning – Hur man agerar som spekulant

Om du ser en intressant bostad som annonseras ut som kommande så kan du som spekulant kontakta mäklaren och fråga hur situationen ser ut för bostadens ägare.
Be mäklaren att skriva upp dig som spekulant på bostaden och kontakta dig så fort det blir skarpt läge i försäljningen. Mäklaren har en lista där han/hon skriver upp de spekulanter som visat intresse på den specifika bostaden.

Du kan, om du vill, ringa och lägga förhandsbud eller be om förhandsvisningar på bostäder som ligger som kommande försäljning. Ibland vill den nuvarande ägaren sälja bostaden trots att den egentligen bara ligger som kommande. Alla bostäder är till salu till rätt pris så det är värt ett försök.

Lånelöfte

Om du är på jakt efter en ny bostad så måste du ha ett lånelöfte klart. Vi kan varmt rekommendera att man söker ett lånelöfte hos Lånekoll.se. De behandlar varje ansökan individuellt för att kunna ge det bästa erbjudandet. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos Lånekoll.se och det är helt gratis.

Mäklarna har olika namn på tjänsten

I princip alla olika mäklarfirmor använder sig av arbetsmetoden kommande försäljning.
Tjänsten ingår alltid i mäklararvodet. Man behöver inte betala extra för att lägga sin bostad som kommande försäljning. Anledningen till att tjänsten är gratis är för att mäklarna vill synas med din bostad. Din kommande-annons fungerar som ett skyltfönster för mäklaren och kan ge nya värdefulla kundkontakter och försäljningar till mäklaren.

De olika mäklarfirmorna i Sverige kallar tjänsten för olika namn.
Tjänsten fungera dock i princip på samma sätt hos alla mäklarbyråer.
Nedan följer en lista på de olika namnen:

 • På förhand – Bjurfors
 • Läge plus – Svensk fastighetsförmedling
 • På gång – Fastighetsbyrån
 • Redo – Skandiamäklarna
 • Kommande bostäder till försäljning – Mäklarhuset
 • Kommande – Husman Hagberg
 • Snart till salu – Lundin fastighetsförmedling

Kommande försäljning – Som ägare av en bostad

Om du vet att du skall sälja din bostad längre fram i tiden så är det alltid en god idé att börja annonsera ut din bostad som kommande försäljning. Du kan då samla på dig spekulanter till den dagen som du skall sälja. Det spelar ingen roll om bostaden ligger som kommande i några månader eller i flera år.
Om du är säljare och vill läsa mer om varför du skall annonsera ut din bostad som kommande försäljning kan du läsa vår artikel som behandlar just det ämnet.

Undvik att betala för mycket i mäklararvode

Oavsett om du skall sälja nu eller bara lägga bostaden som kommande försäljning så är det superviktigt att du anlitar en bra mäklare. Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig helt kostnadsfritt att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva i ditt område. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med mäklaren du tänker anlita. Du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter hos Hittamäklare.se och tjänsten är helt gratis för dig som privatperson.

6 KOMMENTARER

 1. Hej hej.

  Jag sålde mitt hus nu i början på januari.
  Hade haft huset liggande som kommande bostad i ca 6 månader. När det väl var dags att sälja så hade mäklaren en lista på 12 st namn som hon kunde kontakta. 3st av de 12 dök upp på visningen och 2st av dom kunderna var med i budgivningen.

  Tummen upp för att lägga sin bostad som kommande försäljning! Och jag kan verkligen rekomender HittaMäklare som gjorde resan enklare för mig när jag skulle välja bland alla mäklarna.

  Mvh Anna-Karin Stenlund

  • Hej Anna-Karin.

   Kul att allt gick så bra för dig och att du nyttjade tjänsten ”kommande bostad”.
   Vi på Ekonomifokus är också väldigt pro kommande bostad-tjänsten.

   Kul också att du uppskattade Hittamäklare.se. Även deras tjänst tycker vi här på Ef är väldigt bra.

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Iman.

   Ja du kan hyra ut lägenheten till en kompis om bostadsrättsföreningen godkänner det.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Hej.

  Tusen tack för att ni redogör hur denna tjänst fungerar.
  Jag har tänkt att lägga min lägenhet som kommande försäljning men efter ett möte med mäklaren förstod jag inte riktigt vad det innebar. Det var mycket att ta in när mäklaren var på besök så man minns inte allt som hon sade.
  Som sagt, tack för informationen om kommande bostadsförsäljningar.

  • Hej Kattja.

   Det är alltid roligt när man kan hjälpa till att tydliggöra saker och ting.
   Lycka till med din försäljning och med din kommande försäljning.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here