Mäklararvode / provision

247
Mäklararvode

När du anlitar en fastighetsmäklare vid försäljning av din bostad så betalar du ett arvode eller en provision till mäklaren.

 • Provision: En rörlig ersättning som baseras på bostadens slutpris
 • Arvode: Ett fast pris för tjänsten som bestäms i förväg

I denna artikel går vi igenom ALLT du behöver veta om mäklarnas arvoden/provisioner så att du kan undvika att betala onödigt mycket för för mäklarens tjänster.

Artikelns viktigaste delar:
1. Videoklipp om mäklararvode
2. Rimliga & normala nivåer 2021 (tabeller)
3. Räkna ut ett normalt arvode för din bostad (statistisk kalkylator)
4. Procentsats, stegprovision eller fast arvode?
5. Hur mäklarna sätter priset på sin tjänst
6. Vad ingår / ingår inte i mäklarkostnaden?
7. Hur du prutar ner arvodet – Tips

Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

I videon går vi igenom hur du kan tänka kring mäklararvodet när du skall välja mäklare.

Mäklararvoden 2021 – Normala & rimliga nivåer

Eftersom vi inte är en mäklarfirma så är vi helt oberoende och kan erbjuda tabeller med exempel på normala och rimliga mäklararvoden. Mäklarfirmorna själva kan ej gå ut med prislistor eftersom det skulle störa den enskilda mäklarens möjlighet att sätta priset på sin egen tjänst.

Mäklarnas löner baseras på hur många bostäder de förmedlar varje månad samt hur mycket de tar i provision vid varje försäljning. De mest framgångsrika mäklarna vill såklart tjäna så mycket som möjligt på varje enskild försäljning och offentliga prislistor skulle göra det svårare att ta mycket betalt.

Du som kund vill ju betala så lite som möjligt samtidigt som du vill ha den bästa möjliga mäklartjänsten, så för dig är prisnivåer något som är väldigt viktigt att känna till för att du skall kunna jämföra mäklarnas offerter på ett bra sätt.

Bostadsrätt

Bostadsrättens prisArvode i krArvode i %
0,5 – 1 milj kr25 – 35 000 3,5 %
1 – 2 milj kr30 – 45 000 2,5 %
2 – 3 milj kr40 – 65 000 2 %
3 – 5 milj kr55 – 75 000 1,75 %
5 – 7 milj kr65 – 90 000 1,5 %
7 miljoner –90 – 120 000 1,3 %

Tips!
För att se vilka arvoden mäklarna i din kommun/stad erbjuder kan du nyttja hemsidan Hittamäklare.se. Där får du hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva där du bor.

Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare och när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis att skicka in en ansökan hos Hittamäklare och du förbinder dig inte till något.

Hus

Husets prisArvode i krArvode i %
0,5 – 1 milj kr45 – 55 000 4,5 %
1 – 2 milj kr55 – 65 000 4 %
2 – 3 milj kr60 – 80 000 3 %
3 – 5 milj kr70 – 90 000 2 %
5 – 7 milj kr80 – 120 000 1,5 %
7 miljoner –90 – 120 000 1,3 %

Nivåerna på mäklarnas arvoden skiljer sig vanligtvis mellan olika kommuner och olika mäklare så för att kunna göra detta till en bra guide till er läsare måste vi generalisera det hela lite i våra tabeller. De nivåer vi presenterar i tabellerna ovan är nivåer där vi vet att det går att hitta riktigt duktiga mäklare som är beredda att ta sig an ditt försäljningsuppdrag. Tabellerna är upprättade av en fastighetsmäklare med över 10 års erfarenhet av branschen.

Räkna fram ett normalt arvode för din bostad

Fyll i din adress, värdet på bostaden samt välj vilken typ av bostad det gäller så räknar kalkylatorn ut ett normalt arvode åt dig. Kalkylatorn visar även snittpriset (kr/kvm) för den valda bostadstypen i den kommun din bostad ligger i.

Obs, kalkylatorn fungerar som bäst om du anger en adress. Den fungerar inte lika bra om du endast anger en stad eller postort.

Högre kostnad att sälja friköpta hus, radhus och parhus

Anledningen till att provisionerna är 30-50 % högre för friköpta villor, radhus och fritidshus är att det är mer jobb och ansvar för mäklaren att sälja en friköpt bostad än en bostadsrätt. Att sälja en friköpt bostad är oftast en större process med besiktningar, energideklarationer osv.

Olika upplägg

Som bostadssäljare kan du få flera olika alternativ på hur mäklarens provsion/arvode skall vara uppbyggt. Mäklaren lämnar vanligtvis följande tre alternativ till dig att välja mellan:

1. Vanlig procentsats
innebär att provisionen blir en procentsats på bostadens slutpris. Hur mycket du får betala till mäklaren beror då på bostadens slutpris. Denna variant är bra att välja om du inte känner dig stensäker på din bostads värde.

Exempel: Mäklaren tar 4 % av bostadens slutpris i provision.
Om slutpriset på bostaden blir 1 000 000 kr så tar mäklaren 40 000 kr i provision.


2. Stegrande provision
Den modell där provisionen ökar stegvis. Hur mycket du får betala till mäklaren påverkas då väldigt mycket på bostadens slutpris. Denna variant kan du välja om du känner att du vet ungefär vart slutpriset på din bostad kommer att landa.

Exempel: Mäklaren tar 3 % i provision på slutpriset upp till 1 000 000 kr. Om bostaden säljs för mer än 1 000 000 kr tar mäklaren 10 % på den del av slutpriset som överstiger 1 000 000 kr. Om bostaden i detta exempel säljs för 1 100 000 kr blir provisionen totalt 40 000 kr (30 000 kr + 10 000 kr).

3. Fast arvode
Innebär att arvodet är detsamma oavsett bostadens slutpris.
Även denna variant är bra att välja om du inte känner dig stensäker på din bostads värde.

Exempel: Mäklaren tar ett fast arvode om 40 000 kr. Oavsett slutpris kommer arvodet vara detsamma.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Hittamäklare.se.

Hur mäklarna prissätter sin egen tjänst

Inom mäklarbranschen kan arvoden/provisioner skilja sig mellan olika företag men även mellan mäklare inom samma företag. Det beror på att mäklaren vanligtvis bestämmer sitt eget pris. En duktig mäklare som har gott om rutin och marknadskännedom tar mer betalt för sina tjänster än en mäklare som precis fått sin licens.

En nyutexaminerad fastighetsmäklare kan sällan konkurrera med de mer rutinerade mäklarna om inte den nyutexaminerade sänker sin provision. Du som kund får sedan avgöra om du hellre anlitar den rutinerade och duktiga mäklaren för en högre provision eller den nya orutinerade som är billigare i provision.

Mäklarna får riktlinjer från mäklarfirman de arbetar på men de har ändå relativt fria tyglar när de prissätter sina tjänster. Om du som kund framstår som okunnig och ”enkel” så kan mäklaren försöka med att ta ut ett högre arvode för sin tjänst. Det är faktiskt så att kunder som är pålästa och är lite tuffa i förhandlingen betalar betydligt lägre arvoden till mäklaren än ”enkla” kunder. Se till att vara påläst och jämför mäklarnas arvoden för att undvika att betala onödiga tusenlappar till mäklaren.

Vad ingår i provisionen/arvodet?

Vad mäklaren gör för arvodet/provisionen skiljer sig mellan olika mäklare och mäklarbyråer men oftast ingår ungefär samma tjänster.

Detta ingår i princip alltid

 • Värdering – Mäklaren gör en marknadsvärdering på din bostad
 • Tips och råd inför fotografering & försäljning (styling & renoveringstips)
 • Hämta in information om bostaden
 • Fotografering – mäklaren anlitar en professionell fotograf
 • Marknadsföring av bostaden på olika hemsidor & på sociala medier
 • Visningar – obegränsat antal
 • Budgivning & förhandling med spekulanter
 • Kontroll av köparens ekonomi
 • Upprättar alla handlingar & dokument som behövs i affären
 • Kontraktsskrivning – detta sker oftast på mäklarens kontor
 • Förvarar handpenningen på sitt klientmedelskonto & betalar ut den till säljaren
 • Sköter kontakter med banken & bokar tillträdet
 • Tillträde – mäklaren sköter tillträdet så att säljaren får betalt och köparen får nycklarna.
 • Förvarar kontraktet och originalhandlingar i sitt arkiv i 10 år
 • Hjälp med deklarationen av försäljningen

Det finns vissa kostnader som vanligtvis inte ingår i arvodet. Om du är tuff kan du ibland förhandla med mäklaren för att dessa kostnader skall bakas in i arvodet/provisionen du betalar till mäklaren. Även dessa kostnader är avdragsgilla vid deklarationen av försäljningen.

Detta ingår vanligtvis inte

 • Hemnet-annonsering (kostar 600 – 2900 kr beroende på utgångspriset)
 • Besiktning
 • Styling
 • Flyttstädning
 • Flyttfirma

Tar mäklaren betalt om bostaden inte säljs?

Det beror på vad som står i uppdragsavtalet du skrivit under men vanligtvis tar mäklaren inget betalt om bostaden inte säljs. Kika i uppdragsavtalet vad som gäller innan du signerar det.

När skall kostnaden för mäklaren betalas?

Mäklaren drar sitt arvode/provision från den handpenning som köparen betalar in efter kontraktet är skrivet. Det innebär att du som säljare inte behöver ligga ute med stora pengar utan betalar mäklaren när pengarna från bostadsförsäljningen börjar trilla in.

Vid behov kan mäklaren gå med på att vänta med att dra sitt arvode. Då dras pengarna från slutbetalningen som du får på tillträdet istället.

Tips på hur du prutar på mäklararvodet

När du förhandlar om arvodet med mäklaren finns det några punkter du kan använda för att försöka hålla nere kostnaden.

 • Jämför offerter från flera olika mäklare (viktigast!)
 • Var tuff i förhandlingen, mäklarna tar ofta mer betalt av mesiga personer
 • Räkna på de olika provisionsuppläggen och välj det som passar dig bäst

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Hittamäklare.se.

Mäklarkostnaden är avdragsgill i deklarationen

Glöm inte att kostnaden du betalar för mäklaren är avdragsgill i deklarationen som en så kallad försäljningsutgift. Avdragsgill innebär att du minskar din vinst (eller ökar din skattemässiga förlust) genom att göra avdrag för kostnaden när du deklarerar din försäljning.

Du minskar då den vinstskatt du ska betala (eller ökar den skatt som du får tillbaka vid förlust). Man kan därför lite förenklat säga att Skatteverket betalar 22 % av det mäklararvode som du betalar när du gör en vinst och ca 15 % när du gör förlust på din bostad.

Nuvarande snittprovisioner i hela Sverige 2021

Villa

 • Snitt i procent: 2,8 %
 • Snitt i kronor: 71 100 kr
 • Median: 65 000 kr

Bostadsrätt

 • Snitt i procent: 2,6 %
 • Snitt i kronor: 55 400 kr
 • Median: 48 500 kr

Priset är inte alltid det viktigaste

Tänk på att när du anlitar en mäklare lägger du ett väldigt stort ansvar i den mäklarens händer. Denna person skall hjälpa dig att få så bra betalt för din bostad som det bara går på rådande marknad. Om din bostad är värd flera miljoner kronor kan det innebära att minsta lilla snedsteg av mäklaren kan innebära att du kanske har gått miste om upp till flera hundra tusen kronor när försäljningen är över. Stirra dig därför inte blind på mäklarens arvode/provision utan försök att välja den mäklare som du tror kommer att göra det bästa jobbet med försäljningen.

Är det värt att anlita en mäklare?

Det finns forskning som visar på att du får ett högre slutpris om du anlitar en mäklare än om du säljer själv. Du tjänar alltså på att anlita en mäklare trots att du betalar ett mäklararvode. Du slipper dessutom att göra allt jobb själv. Du kan läsa mer om detta i dessa artiklar:

Anlita en mäklare endast för pappersarbetet

Om du redan har hittat en köpare till din bostad och endast vill anlita en mäklare som sköter allt pappersarbete, dvs ett så kallat skrivuppdrag, så kan du räkna med att det kostar ca 10 000 kr upp till 25 000 kr.

Räkna med ett fiktivt arvode vid en bodelning

Om en bostad skall delas upp via en bodelning så brukar man dra av ett fiktivt mäklararvode när man räknar ut hur mycket den som flyttar ut skall erhålla. Använd tabellerna längre upp i artikeln för att hitta en rimlig summa att att räkna med i bodelningen.

Arvoden och provisioner skiljer åt i olika delar av landet
Som vi nämner ovan så kan provisionerna/arvoden skilja sig i olika delar av Sverige. Använd Hittamäklare.se för att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva där just du bor. Med offerterna kan du skapa dig en bild över hur priser ligger i ditt område samt välja ut den mäklare som du tror kommer kommer gör det bästa jobbet med din försäljning.

Snabba frågor och svar som sammanfattning

Är mäklararvodet avdragsgillt vid försäljning?

Ja

Vad är rimligt att betala till mäklaren?

Se våra tabeller i artikeln

Hur kan jag jämföra mäklarna & deras arvoden enklast?

Med den gratistjänst som Hittamäklare.se erbjuder.

Går det att pruta?

Ja, i princip alltid

När betalar man mäklaren?

Mäklaren drar vanligtvis sitt arvode från köparens handpenning

Vad ingår / ingår inte i priset?

Se våra listor i artikeln

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig. Han har även sen tidig ålder haft ett stort intresse för både aktier, fonder och andra typer av investeringar. Målsättningen är att öka läsarnas kunskaper inom ekonomi genom att dela med sig av tips och erfarenheter inom privatekonomi, investeringar, förtagande och sparande.

247 KOMMENTARER

 1. Jag ska sälja mitt fritids hus – uppskattat pris 6.000.000, vilket är ett stretchat pris. Mäklaren har två olika förslag. 1,5% upp till 6.000.000 och därefter 10% eller 1,7% utan tak. Är det rimligt och hur ska jag tänka ang de två olika alternativen.

  Bortse från tidigare kommentar som var felaktig

  • Hej Pernilla.

   Det blir alltid väldigt mycket krångligare när huset ligger på en ö på det viset.
   Jag skulle nog säga att det är rimligt med någonstans runt 100 000 – 120 000 kr i provision för en sådan försäljning så 1,7% eller 1,5% + 10% känns rimligt.
   Om ni inte tror på någon rejäl budgivning så är ju 1,5% + 10% det bästa alternativet.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Hej

  Vi har ett radhus värderat till ca 4 500 000kr.
  Mäklaren vill ha 65 000kr i fast arvode och 10% på överstigande utgångspris. Alternativt 2% av köpeskillingen. Är det rimligt?

  Vi känner oss relativt säkra på värderingen.

  • Hej Richard.

   Ja det låter som en bra deal för er med 65 000 kr + 10 % på överskjutande om ni bedömer att huset inte kommer explodera i en budgivning.

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

 3. Vi ska sälja vår lägenhet som är värderad till ca 6 milj men slutpriset kan vara ca 6,3 milj. Hur kan vi förhandla mäklarens arvode/provision för det bästa resultat för oss?
  Mäklaren ställde fråga om vilket år och vilket pris hade vi köpt vår lägenhet. Är det verkligen väsentligt för försäljningen nu? Är det på något sätt negativt för oss att inte lämna dessa uppgifter?

  • Hej Maria.

   Hur mycket ni köpte för och vilket år ni köpte har inget med mäklararvodet att göra så det spelar ingen roll om ni delar med er av de uppgifterna.
   Mitt tips är att ni jämför flera mäklare och även kikar på tabellerna i vår artikel så ser ni vilka nivåer som är rimliga.
   Sedan är det bara att försöka pruta ner mäklarnas erbjudanden om de är för höga.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 4. Hej, har en fastighet med tillhörande vatten 200 tunnland i en sjö. Är det värt något extra vid en värdering?
  Hälsningar Birgitta

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

  • Hej! Ett fritidshus som ska säljas för 1,5 – 2,0 milj, vad anser du vara ett rimligt mäklararvode för det?
   Har fått ett bud på 75.000 plus 10% om vi säljer pver utgångspriset. Är det rimligt?

   • Hej Evalotta.

    Jag tycker det är lite högt.
    Någonstans runt 65 000 kr tycker jag är rimligt.
    Du kanske kan erbjuda mäklaren 3,5 % eller någonstans runt där.

    Marknaden för fritidshus just nu är extremt het vilket gör att du kanske kommer få mer än förväntat för huset.
    Jag tycker inte du skall välja en stegprovision, välj istället en procentsats eller ett fast arvode.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej! Ska sälja ett fritidshus där mäklaren tror att man kan starta med ett pris på 3milj. Vad tänker du är rimligt att vi ska betala mäklaren?

   • Hej Helen.

    Runt 60 – 80 000 kr skulle jag säga är rimligt om inte huset ligger på en ö eller liknande som ställer till problem för mäklaren.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej!
   Gäller samma nivåer på provisioner vid försäljning av fritidshus? Tänker att det då inte behövs t ex energideklaration, som anges som en av skillnader för nivåerna mellan lägenhet och hus. Hur mycket lägre kan man räkna på landsbygd i Hälsingland t ex?

   Mvh
   Birgitta

   • Hej Birgitta.

    Samma nivåer gäller.
    Energideklarationen bekostar du själv som säljare så den påverkar inte.

    Mvh admin på Ekonomifokus

   • Tips
    1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
    2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

  • Hej! Ska sälja en lgh. 1rok på 44 kvm, mäklaren vill ha 29000:- i fast pris +5% på utgångsbudet som är 250.000:- tycker det är mycket pengar för att sälja en så billig lgh. de ligger på 200.00-340.000:-

   • Hej Marita.

    Jag tror det blir svårt att hitta en vanlig mäklare som vill ta sig an uppdraget för mindre än 25 000 – 30 000 kr.
    Alternativet är att anlita exempelvis hemverket som tar runt 15 000 kr men då får du hålla i visningarna själv.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Ska sälja ett dödsbo. Mäklare har värderat det till 600000 som utågnspris. De har nu gett oss en offert på 55000 kr i fast arvode + 10% av försäljninspriset. Är det verkligen rimligt att de ska ta 115000 kr när vi sålt huset för 600000?

   • Hej Emma.

    Nej det är alldeles för högt enligt mig.
    Du borde kunna hitta någon som gör det för 25 000 – 35 000 kr totalt.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

  • Hej,
   Behöver man licens för att arbeta som bostadsrättsmäklare? Är det någon skillnad gentemot att arbeta som fastighetsmäklare?

   • Hej Selma.

    Ja man måste ha en licens/registrering.
    Det är samma licens som krävs för bostadsrätter och fastigheter.
    Har du licensen så får du mäkla både bostadsrätter och fastigheter.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Jag skall sälja en villa på västkusten som kommer att gå för 9-10 msek.
   Mäklaren vill ha 2 % på beloppet.
   Är det rimligt?

   • Hej LeRo.

    Nej det tycker jag inte.
    Runt 100 000 kr tycker jag är rimligt.
    Jag hade erbjudit 1,2% max.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Jag har en äldre bekant som sålt sin bostadsrätt på Lidingö för 3,9. Mäklaren tog en förmedlingsprovison på 133 000 kr är det rimligt?

   • Tips
    1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
    2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

  • Hej. Angående mäklararvode. Märkligt med en yrkesgrupp som tar betalt i provision (och korkat av alla kunder att låta de fortsätta). Varför skulle det vara jobbigare på något sätt att sälja en bostad för 2 miljoner i en kommun och kanske en i stort sätt likadan med säg sjötomt i kommunen bredvid för 17 milj?
   VARFÖR skall mäklaren ha mer betalt för att en kund har dyrare hus/lägenhet??
   (Tur det finns några mäklare med fast arvode..)

   • Hej Nick.

    Jag håller med dig till stor del.
    Det är egentligen ingen skillnad för en mäklare att sälja ett hus för 3 miljoner eller ett för 6 miljoner så ersättningen borde egentligen vara densamma.

    När man kommer upp över 8-10 miljoner brukar mäklarna ha exklusiv-paket med extra marknadsföring osv. Då kan jag förstå att provisionen är lite högre. Men i övrigt håller jag med dig.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Joakim,
   vi är syskon som nu säljer vårt föräldrahem
   en 2-fam villa Värderad till ca 11-12milj
   vissa mäklares procentsatser innebär ca 400tkr i arvode!!
   Vad är rimligt i procentsats för mäklarens insats på en villa med så hög värdering?
   mvh. christer

   • Hej Krister.

    100 – 120 000 kr tycker jag är rimligt för en tvåfamiljs-bostad i den prisklassen.
    Runt 1 % alltså.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

   • Hej Elisabeth.

    Jag tycker det låter lite högt (om inte fritidshuset ligger på en ö eller något liknande).
    Du borde kunna få ner det till 60-70 000 kr.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej! I torsdags kontaktade jag en mäklare som sålt 2 bostadsrätter i vårt område. De är bostadsrättsradhus. De ena såldes för 3.8 och de andra för 3.9 båda två var på hörnet med gräsmatta. Vi har en mitten bostad med liten tomt.

   Vi vill också sälja och undrade om mäklaren hade fler spekulanter vilket de faktiskt hade en som kunde vara intresserad. Mäklaren kom och vi skrev papper i all hast. 1.5% och sedan 10% över 3.6. Fredags visades den och idag fick vi bud på 3.7. Vi är sugna på o ta budet men känner att arvodet är lite högt. Ca 65000kr för en snabb visning… Kan man pruta i efterhand? Även talat med en vän som jobbat som mäklare o hon tyckte de var alldeles för högt. Inte mer än 40 000 sa hon. Just för att jobbet gick så snabbt och de inte behövt göra någonting direkt. När jag kollar på er tabell här känns de ju som att mäklaren har rätt till sina 65?

   • Hej Jennifer.

    Ni kan ju alltid försöka pruta i efterhand men mäklaren har rätt till full provision.
    Har ni skrivit papper så är det den provisionen som gäller rent juridiskt.

    65 000 kr vore en ganska normal provision om ni hade genomfört en vanlig försäljning men jag kan hålla med din kompis om att 40 000 kr vore rimligt för en sådant typ av försäljning när mäklaren endast visar bostaden för en spekulant.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Försäljning av bostadsrätt med ett uppskattat värde 6500000:- (lågt?) 1,5 %. Om objektet säljs över 6,5 , vill mäklaren ha 10 % på detta. Tycker det blir orimligt mycket

   • Hej Anette.

    Ja jag tycker du borde kunna förhandla bort 10 procentaren helt och enbart betala 1,5%.
    Alternativt kan du erbjuda mäklaren 1% i provision upp till 6,5 miljoner och 10% på den del av köpeskillingen som överstiger 6,5 miljoner.

    Mvh admin på Ekonomifokus

   • Tips
    1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
    2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

   • Hej Anette.

    Ja jag tycker du borde kunna förhandla bort 10 procentaren helt och enbart betala 1,5%.
    Alternativt kan du erbjuda mäklaren 1% i provision upp till 6,5 miljoner och 10% på den del av köpeskillingen som överstiger 6,5 miljoner.

    Mvh admin på Ekonomifokus

   • Hej Emelyne.

    Ja det är rimligt.
    Du kan ju dock försöka pruta och se om du kan få ner det lite.
    Men ca 1,5% är ganska rimligt för en hästgård på de prisnivåerna.

    Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här