Billiga mäklare

Billiga mäklare

En billig mäklare kan bli en dyr mäklare om mäklaren inte gör ett bra arbete med din försäljning. Små misstag av mäklaren kan leda till stora skillnader i bostadens försäljningspris. I denna artikel skall vi gå igenom hur du hittar mäklarna med lägst mäklararvoden.

Artikelns innehåll:
1. Samla in och jämför flera olika offerter
2. Pruta på arvodet
3. Gör en del av arbetet själv
4. De billigaste mäklarkedjorna i Sverige


Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Samla in flera offerter och jämför

Använd Hittamäklare.se för att få hjälp med att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna använder du för att skapa dig en tydlig bild över vad mäklarna i ditt område tar i provision. Offerterna kan du även nyttja när du skall försöka förhandla ner provisionen med den mäklare du vill anlita.

Du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan hos Hittamäklare och det är helt gratis.

Pruta på arvodet

Det finns goda möjligheter att pruta ner mäklarnas arvoden/provisioner rejält. Var tuff i förhandlingarna och pressa mäklarna mot varandra. Om du samlat in flera offerter (som vi nämner i steg 1) så känner du till de olika mäklarnas provisioner och kan använda det för att pressa ner provisionerna.

Tag även reda på vad som ingår i mäklarnas offerter. Någon mäklare kanske inte erbjuder till exempel tidningsannonser. Då kan du använda det som argument när du prutar. Alla mäklare vill vanligtvis få uppdraget att sälja din bostad och de är därför beredda att gå ner rejält i pris för att få det. Pruta aggressivt om du är ute efter att få den lägsta provisionen/arvodet.

Gör en del av arbetet själv

Vissa mäklare erbjuder att du gör en del av arbetet själv och då behöver du inte betala ett lika högt arvode. Det kan till exempel vara så att du håller i visningarna själv eller att du själv får upprätta vissa handlingar. De flesta ”vanliga” mäklare accepterar dock inte detta upplägg men det finns mäklarfirmor som specialiserat sig på denna typ av tjänst där du gör en del av arbetet själv.

Den billigaste mäklaren i Sverige

En av de mäklare som tar det lägsta arvodet är Hemverket. De tar 15 000 kr i fast arvode plus en startavgift på 5 000 kr. Visningarna får du hålla i själv men i deras tjänst ingår följande:

 • Värdering av bostaden
 • Fotografering av bostaden
 • Upprättande av annonser
 • Publicering av annonser på tex Hemnet.se
 • Bokningar till visningarna
 • Upprättande av broschyrer till visningarna
 • Budgivning via sms sker med hjälp av deras IT-system
 • Kontraktsskrivning
 • Tillträde

En annan billig mäklare

Privatmäklaren.se är en annan Hemverket-liknande tjänst där du betalar 14 000 kr i fast arvode + 3500 kr i startavgift.

Om du redan har köpare till din bostad eller vill göra jobbet själv

Vi har skrivit en komplett guide till dig som vill genomföra hela försäljningen själv. I guiden finns även färdiga mallar för avtalen och allt annat du behöver.

💡 Tips!
För att se vilka arvoden mäklarna i din kommun/stad erbjuder kan du nyttja hemsidan Hittamäklare.se. Där får du hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva där du bor.

Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare och när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis att skicka in en ansökan hos Hittamäklare och du förbinder dig inte till något.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

4 KOMMENTARER

  • Hej Bosse.

   Tack för tipset.
   Privatmäklaren hade jag glömt bort.
   Jag skall kika närmare på dom.

   mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Undrande.

   Det är Hemverket som är den billigaste mäklaren i storstäderna.

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här