Billiga mäklare

4
Billiga mäklare

En billig mäklare kan bli en dyr mäklare om mäklaren inte gör ett bra arbete med din försäljning. Små misstag av mäklaren kan leda till stora skillnader i bostadens försäljningspris. Om man har en billig bostad bör man dock vara extra noga med att inte betala för mycket för mäklarens arbete.

 1. Samla in flera offerter och jämför
 2. Pruta
 3. Gör en del av arbetet själv
 4. Den billigaste mäklaren i Sverige

1. Samla in flera offerter och jämför

Använd Mäklarofferter.se för att få hjälp med att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna använder du för att skapa dig en tydlig bild över vad mäklarna i ditt område tar i provision. Offerterna kan du även nyttja när du skall försöka förhandla ner provisionen med den mäklare du vill anlita.
Du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan hos Mäklarofferter.se och det är helt gratis.

2. Pruta

Det finns goda möjligheter att pruta ner mäklarnas arvoden/provisioner rejält. Var tuff i förhandlingarna och pressa mäklarna mot varandra. Om du samlat in flera offerter (som vi nämner i steg 1) så känner du till de olika mäklarnas provisioner och kan använda det för att pressa ner provisionerna.

Tag även reda på vad som ingår i mäklarnas offerter. Någon mäklare kanske inte erbjuder till exempel tidningsannonser. Då kan du använda det som argument när du prutar. Alla mäklare vill vanligtvis få uppdraget att sälja din bostad och de är därför beredda att gå ner rejält i pris för att få det. Pruta aggressivt om du är ute efter att få den lägsta provisionen/arvodet.

3. Gör en del av arbetet själv

Vissa mäklare erbjuder att du gör en del av arbetet själv och då behöver du inte betala ett lika högt arvode. Det kan till exempel vara så att du håller i visningarna själv eller att du själv får upprätta vissa handlingar. De flesta ”vanliga” mäklare accepterar dock inte detta upplägg men det finns mäklarfirmor som specialiserat sig på denna typ av tjänst där du gör en del av arbetet själv.

4. Den billigaste mäklaren i Sverige

En av de mäklare som tar det lägsta arvodet är Hemverket. De tar 15 000 kr i fast arvode plus en startavgift på 5 000 kr. Visningarna får du hålla i själv men i deras tjänst ingår följande:

 • Värdering av bostaden
 • Fotografering av bostaden
 • Upprättande av annonser
 • Publicering av annonser på tex Hemnet.se
 • Bokningar till visningarna
 • Upprättande av broschyrer till visningarna
 • Budgivning via sms sker med hjälp av deras IT-system
 • Kontraktsskrivning
 • Tillträde

Läs mer om: Hemverket i vår recension

privatmäklaren.se är en annan Hemverket-liknande tjänst där du betalar 14 000 kr i fast arvode + 3500 kr i startavgift.
Läs mer om: Privatmäklaren i vår recension

Om du redan har köpare till din bostad eller vill göra jobbet själv

Vi har skrivit en komplett guide till dig som vill genomföra hela försäljningen själv. I guiden finns även färdiga mallar för avtalen och allt annat du behöver.
Läs mer i vår: Guide för dig som vill sälja utan mäklare

Glöm inte att jämföra mäklarna och deras offerter
Som vi nämner i steg 1 så bör du samla in ett flertal offerter och jämföra mäklarna i ditt område. Mäklarofferter.se hjälper dig med detta på enklast möjliga vis. Du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan hos Mäklarofferter.se och det är helt gratis.

4 KOMMENTARER

  • Hej Bosse.

   Tack för tipset.
   Privatmäklaren hade jag glömt bort.
   Jag skall kika närmare på dom.

   mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Undrande.

   Det är Hemverket som är den billigaste mäklaren i storstäderna.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here