Hittamäklare – vårt omdöme kring tjänsten

0
52

När vi startade Ekonomifokus så hade vi en tydlig plan på att vi skulle ha en inriktning mot ämnet bostad. Framför allt skulle vi rikta in oss mot att sälja och köpa bostad.
Eftersom en av oss är registrerad fastighetsmäklare så visste vi att vi skulle kunna bidra med massor av information till er läsare kring hur man skall tänka när man köper och säljer sin bostad. En tjänst som i rekordfart tagit stor plats i mäklarbranschen är jämförelser av offerter från mäklare. Precis som det finns sajter som jämför hantverkare, försäkringar, lån, priser osv så finns det några sajter som jämför mäklare.
Den sida som vi anser är överlägset bäst är Hittamäklare.se. Det syns tydligt på vår sajt att vi älskar tjänsten som Hittamäklare erbjuder. Hittamäklare är en enkel sida som är helt gratis och man förbinder sig inte till något när man fyller i sina uppgifter.

Hur fungerar Hittamäklare

Sidan fungerar som så att du fyller i dina uppgifter om din bostad. Tjänsten hjälper dig sedan att helt kostnadsfritt hämta hem offerter ifrån de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Mäklarna får då skicka in en offert som specificerar hur mycket just den mäklaren tar i arvode/provision för att sälja din bostad. Offerten visar även vad som ingår i den provision du får betala samt vilka villkor som just den mäklaren har i sitt samarbets-avtal. Det avtal du skriver när du anlitar en mäklare heter förmedlingsuppdrag. Det innebär att du anlitar en mäklare som får i uppdrag att förmedla försäljningen av din bostad.

Hittamäklare har en topplista som rankar mäklarna

Hemsidan erbjuder även en topplista som rankar de olika mäklarna i olika områden och kommuner. Listan baseras på ett antal olika faktorer så som antal försäljningar, omdömen från kunder, antal nöjda kunder osv. Listan är mycket bra för dig som eventuell kund att ta del av. Det är alltid intressant att läsa vad andra bostadssäljare och köpare tycker om mäklaren efter det att dom haft med mäklaren att göra.

Är tjänsten bra?

Tjänsten är gratis, man förbinder sig inte till något och den hjälper dig som användare. Vad mer kan man begära? Sidan är enkel och den fyller ett behov. Det är ganska jobbigt och tidskrävande att hämta in och jämföra mäklarnas offerter om du skall ringa runt till mäklarna själv. Det är dessutom väldigt bra att ha ett gäng olika offerter när du sedan förhandlar med din mäklar om arvodet. Den som vet mest gör bästa affärer.
Är det inte fantastiskt hur mycket olika gratistjänster på internet kan hjälpa dig i din vardag.

Mäklararvode/provision

Kika gärna in vår artikel om mäklararvode. Där går vi igenom vad som är en rimlig provision vid försäljning av en bostad. Vi har gjort en ungefärlig bedömning kring vad som är en normal provision/arvode baserad på priset på bostaden. Det är mycket att tänka på när man skall anlita en mäklare om man vill se till att hitta den absolut bästa mäklaren.
Sök på vår hemsida så finner du massor av artiklar som ger dig mer kunskap kring vad du skall tänka på när du väljer mellan de olika fastighetsmäklarna i ditt område/kommun.

Fråga? Om du har du en fråga på området kan du ställa den nedan och få svar inom 24 timmar.

Please enter your comment!
Please enter your name here