Hittamäklare – vårt omdöme & recension

Hittamäklare.se omdöme

Hittamäklare är en oberoende hemsida som jämför fastighetsmäklare. Med deras hjälp kan du jämföra de mäklare som är aktiva i ditt område när du skall sälja din bostad. De erbjuder även topplistor, statistik över mäklarnas tidigare försäljningar, betyg från gamla kunder och en hel del övrig information om mäklarna.

Vi har testat de tjänster som Hittamäklare erbjuder och vi har skrivit en recension och vårt omdöme längre ner i artikeln.

🔗 Klicka för att gå direkt ner till recensionen & vårt omdöme

Vad är Hittamäklare och hur fungerar tjänsten?

De erbjuder två typer av tjänster och bägge är helt gratis:

Statistik och information

Som vi nämner ovan så erbjuder de massor med statistik och information om alla olika mäklare och deras tidigare affärer. Du kan även läsa mäklarnas tidigare kunders omdömen, erfarenheter och betyg. Dessa uppgifter hjälper dig att hitta och välja rätt mäklare.

Du hittar all statistik på deras hemsida Hittamäklare.se

Hitta och få kontakt med de bästa mäklarna i ditt område

Denna tjänst fungerar som så att du fyller i dina uppgifter om din bostad. Deras statistikbaserade algoritm matchar sedan ihop dig med de mäklarna som enligt algoritmen lämpar sig bäst. Mäklarna kontaktar dig sedan och bokar in ett besök eller så kan du få offert via telefon eller mail av vissa mäklare. Offerterna visar vad som ingår i provisionen samt vilka villkor som just den mäklaren har i sitt uppdragsavtal.

Det avtal du skriver när du anlitar en mäklare heter förmedlingsuppdrag. Det innebär att du anlitar en mäklare som får i uppdrag att förmedla försäljningen av din bostad.

Liknande tjänster

Denna typ av tjänst har snabbt tagit stor plats i mäklarbranschen. Precis som det finns sajter som jämför hantverkare, försäkringar, lån, priser osv så finns det några olika hemsidor som jämför mäklare. Några exempel på hemsidor som jämför mäklare och deras offerter är:

 • Hittamäklare (statistik & offerter)
 • Mäklarofferter (lite statistik & offerter)
 • Mäklare.se (offerter)

De allra flesta hemsidor som säger att de jämför mäklare hjälper dig endast att få kontakt med några mäklare i ditt område. Det kan du ju egentligen lösa själv. Hittamäklare erbjuder även en gigantisk databas med statistik över mäklarnas tidigare försäljningar, tidigare kunders betyg, omdömen och resultat. Denna statistik underlättar mycket för dig som konsument när du skall välja vilken mäklare du vill anlita.

Statistiken använder Hittamäklare även till att välja ut vilka mäklare som bör passa bäst till din försäljning. Urvalet baseras på historik, betyg från tidigare kunder osv.

Vårt omdöme och recension

Vi har såklart testat att använda de tjänster som Hittamäklare erbjuder vid en försäljning. Vi skulle sälja en av våra medarbetares lägenhet i centrala Kungälv.

Vi började med att kika igenom statistiken. Det var väldigt tydligt i statistiken att det fanns 3-4 st mäklare som var relativt överlägsna i Kungälv när det handlar om att sälja bostadsrätter. Dessa mäklare arbetade på olika mäklarbyråer runt om i staden. Vi kände därför att vi siktar in oss på att anlita någon av dessa mäklare men först och främst ville vi testa den andra tjänsten.

Vi fyllde i våra uppgifter och fick snabbt kontakt med 3 st olika mäklare. Samtliga tre mäklare var de som vi hade hittat själva på topplistan. Det verkar alltså som att matchningsalgoritmen fungerar som den skall.

Vi bokade in möte med 2 st mäklare och den 3:e lämnade en offert och en värdering via mail. Efter våra möten med de två mäklarna så hade vi alltså 3 st offerter och marknadsvärderingar som vi kunde jämföra.

Vi valde till slut den mäklaren som vi endast hade pratat med i telefonen och som lämnade en offert via mail. Anledningen var att den mäklaren låg betydligt lägre i provision än de andra två. Eftersom denna mäklare ändå låg på topplistan i kundnöjdhet osv så kändes det tryggt att välja henne även fast vi inte hade träffat henne. Hon arbetade dessutom på en av de större mäklarkedjorna i Sverige.

Affären gick väldigt bra. Mäklarens värdering stämde bra med slutresultatet och allt flöt på smidigt. När affären var klar fick vi mail av Hittamäklare där vi fick lämna betyg och svara på lite frågor om hur vi upplevde mäklarens jobb.

För oss fungerade alltså allt väldigt bra och smidigt. Vi fick ju 3 st offerter som vi kunde jämföra och vi bedömer att vi sparade ganska många tusenlappar på mäklarprovisionen till slut tack vare det.

Vårt betyg efter ha testat tjänsten: ⭐⭐⭐⭐

Andras omdömen om tjänsten

Källa:Betyg:Antal omdömen som betyget baseras på:
Reco
⭐⭐⭐⭐
4,2 av 5
5
Trustpilot⭐⭐⭐
2,9 av 5
2

Betygsajterna Reco och Trustpilot har totalt 7 st omdömen vilket är alldeles för lite för att betyget skall vara relevant.

Topplista som rankar mäklarna

Hemsidan erbjuder topplistor som rankar de olika mäklarna i olika områden och kommuner. Listan baseras på ett antal olika faktorer så som antal försäljningar, omdömen från kunder, antal nöjda kunder osv. Listan är mycket bra för dig som eventuell kund att ta del av. Det är alltid intressant att läsa vad andra bostadssäljare och köpare tycker om mäklaren efter det att dom haft med mäklaren att göra.

Mäklararvode/provision

Kika gärna in vår artikel om mäklararvode. Där går vi igenom vad som är en rimlig provision vid försäljning av en bostad. Vi har gjort en ungefärlig bedömning kring vad som är en normal provision/arvode baserad på priset på bostaden.

Det är mycket att tänka på när man skall anlita en mäklare om man vill se till att hitta den absolut bästa mäklaren. Sök på vår hemsida så finner du massor av artiklar som ger dig mer kunskap kring vad du skall tänka på när du väljer mellan de olika fastighetsmäklarna i ditt område/kommun.

ÖVERSIKT
Betyg på Hittamäklare
Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.
hittamaklare-vart-omdome-kring-deras-tjanst Hittamäklare är en oberoende hemsida som jämför fastighetsmäklare. Med deras hjälp kan du jämföra de mäklare som är aktiva i ditt område när du skall sälja din bostad. De erbjuder även topplistor, statistik över mäklarnas tidigare försäljningar, betyg från gamla kunder och en hel...

22 KOMMENTARER

 1. Jag behöver inte hitta en mäklare men skulle vilja lämna lite omdömen. Finns det någon sida där man kan göra det för de mäklare man redan kommit i kontakt med?

  • HeJ Carina.

   Ja på Reco.se kan man ge betyg till mäklare som är anslutna.
   Kika där.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Statistiken är tyvärr inte tillförlitlig på deras sida. För egen del hamnar inga av mina försäljningar i deras statistik och sidan säger att jag inte har något till salu eller säljer 0 vilket är ren osanning och lögn. Så jag undrar hur oberoende de faktiskt är…! / Mäklare

  • Hej Klara.

   Då får du tala med IT-ansvarig på ditt mäklarkontor.
   Då är det ditt IT-system/mäklarsystem som inte rapporterar till Hittamäklare korrekt.
   Har man en korrekt koppling mellan IT-systemet och Hittamäklare så fungerar det (vet av egen erfarenhet).

   Hittamäklare verkar bli viktigare och viktigare för din synlighet som mäklare så jag rekommenderar att du åtgärdar det så fort som möjligt.

   Mvh admin på EKonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

 3. Hej,
  Jag vill avbryta prenumerationen omedelbart eftersom jag ångrar mig att anmäla dig till dig. Detta är mitt slutliga beslut
  Mvh
  Khaled

  • Hej Khaled.

   I e-mailet som du fått av oss kan du längst ner trycka på att du inte längre vill få mail av oss.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 4. Tjo.

  Bra sida och bra artikel.
  Jag nyttjade Hittamäklare för ca 1 år sedan då jag sålde min lägenhet i Malmö. Jag ger faktiskt också tjänsten som Hittamäklare erbjuder 5 av 5 i betyg. Gratis är gott!

 5. Hej,

  Hur tjänar Hittamäklare sina pengar? De säger att de är helt fristående och oberoende. Det finns inga gratis luncher dock. Ser inga annonser i appen.

  • Hej Larsa.

   Hittamäklare får betalt av mäklarbyråerna.
   Man kan säga att Hittamäklare får en tips-peng av mäklarbyråerna för de affärer som de förmedlar till mäklarna.
   Du som slutkund/konsument drabbas alltså inte av några kostnader.

   mvh admin på Ekonomifokus

   • Okej, tack för snabbt svar. Det måste betyda att de inte är helt oberoende då olika mäklarfirmor kan ge olika mycket tips-pengar? Eller finns nåt regelverk eller nån insyn i det där? Mvh Larsa

    • Hej igen Larsa.

     Alla mäklarfirmorna betalar lika mycket. Det har vi här på Ekonomifokus vetskap om och insyn i.

     Mvh admin på Ekonomifokus

 6. Hur fungerar Hemverket? För- och nackdelar för säljare/köpare? Vad ska man tänka på om man anlitar dem? Vad går man miste om? Vad ska man tänka på om man köper hus via dem?

  • Hej Mona.

   Hemverket är en tjänst som hjälper dig med det administrativa kring en bostadsförsäljning.
   Du gör dock det mesta arbetet själv.
   De tar ett fast mäklararvode på 15.000 kr plus eventuella tillval.
   De hjälper dig att värdera bostaden men de är opålitliga för deras värderingar görs endast på statistik då de saknar lokal marknadskännedom.
   De hjälper dig sedan med försäljningen men du får själv sköta alla kundkontakter osv.

   Man går miste om mäklarnas marknadskännedom, rutin, mäklarnas kundkrets osv.
   Jag kan aldrig rekommendera någon att anlita Hemverket om man inte har en bostad vars marknadsvärde är under 5-600.000 kr.
   Med den erfarenhet jag har så anser jag att man tjänar på att anlita en mäklare om man väljer rätt mäklare.
   Mäklare får bättre betalt för din bostad vilket oftast leder till att det högre slutpriset betalar för mäklarens arvode och mer därtill.

   Jag kan absolut rekommendera att köpa bostad via Hemverket. Det är inga konstigheter. Man behöver inte tänka på något mer när man köper via Hemverket än vid en vanligt bostadsköp med mäklare. Se till att göra en besiktning av huset om du känner dig osäker på husets skick.
   Lyssna inte på vad säljaren säger utan skapa dig en egen bild av bostaden och dess skick.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 7. Mycket bra tjänst!
  5 av 5 bostadsrättsvillor till denna tjänst.
  Användes med stor framgång vid försäljning av huset i Malmö.

  • Hej Joy.

   Va roligt att det funkade bra för dig att hitta mäklare med Hittamäklare.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 8. Hej.
  Tack för denna artikel. Den gav mig den info som jag ville ha om Hittamäklare och den tjänst som de levererar.
  Det smidigt att använda och fungerar bra när man skall hitta en mäklare till sin försäljning. Tummen upp från mig och min man.

  • Hej Rita.
   Va roligt att du är nöjd med Hittamäklare. Det är vi också!

   Mvh admin på Ekonomifokus

 9. Mycket bra med omdömen på denna typ av tjänster. Det finns så många olika jämförelsesajter osv idag så man vågar nästa inte fylla i sina uppgifter någonstans.

  • Hej Brigitte.
   Ja ofta krävs det att man fyller i personnummer osv men här krävs det väldigt lite uppgifter.
   Man vill gärna se vad andra personer har för erfarenheter som har testat tjänsten.
   Vi upplever att de flesta tycker om Hittamäklare och hemsidans tjänster. Topplistan är även den en mycket användabar gratistjänst.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 10. Hej.
  Tack för omdömet!

  Men är alltid lite orolig för att fylla i sina uppgifter på hemsidor men denna gång blev det väldigt bra.
  Hittamäklare fungerade utmärkt och jag valde mäklare efter att ha fått offerter från HittaM.

  • Hej Jojjequim.
   Roligt att du är nöjd med tjänsten. Det känns som ett nytt och modernt sätt att välja fastighetsmäklare.
   Hittamäklare sparar mycket tid och besvär för dig som kund. Något som är väldigt bra är att Hittamäklare är verksamma över hela sverige.
   Det innebär att du snabbt och lätt kan få uppgifter om mäklare och mäklararvoden i Göteborg, Stockholm och Malmö.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här