Hittamäklare – vårt omdöme kring tjänsten

20

Hittamäklare.se När vi startade Ekonomifokus så hade vi en tydlig plan på att vi skulle ha en inriktning mot ämnet bostad. Framför allt skulle vi rikta in oss mot att sälja och köpa bostad.
Eftersom en av oss är registrerad fastighetsmäklare så visste vi att vi skulle kunna bidra med massor av information till er läsare kring hur man skall tänka när man köper och säljer sin bostad. En tjänst som i rekordfart tagit stor plats i mäklarbranschen är jämförelser av offerter från mäklare. Precis som det finns sajter som jämför hantverkare, försäkringar, lån, priser osv så finns det några sajter som jämför mäklare.
Den sida som vi anser är överlägset bäst är Hittamäklare.se. Det syns tydligt på vår sajt att vi älskar tjänsten som Hittamäklare erbjuder. Hittamäklare är en enkel sida som är helt gratis och man förbinder sig inte till något när man fyller i sina uppgifter.

Vad Hittamäklare är och hur det fungerar

Sidan fungerar som så att du fyller i dina uppgifter om din bostad. Tjänsten hjälper dig sedan att helt kostnadsfritt hämta hem offerter ifrån de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Mäklarna får då ge dig en offert som specificerar hur mycket just den mäklaren tar i arvode/provision för att sälja din bostad. Offerten visar även vad som ingår i den provision du får betala samt vilka villkor som just den mäklaren har i sitt samarbets-avtal. Det avtal du skriver när du anlitar en mäklare heter förmedlingsuppdrag. Det innebär att du anlitar en mäklare som får i uppdrag att förmedla försäljningen av din bostad.

Hittamäklare har en topplista som rankar mäklarna

Hemsidan erbjuder även en topplista som rankar de olika mäklarna i olika områden och kommuner. Listan baseras på ett antal olika faktorer så som antal försäljningar, omdömen från kunder, antal nöjda kunder osv. Listan är mycket bra för dig som eventuell kund att ta del av. Det är alltid intressant att läsa vad andra bostadssäljare och köpare tycker om mäklaren efter det att dom haft med mäklaren att göra.

Är tjänsten bra?

Tjänsten är gratis, man förbinder sig inte till något och den hjälper dig som användare. Vad mer kan man begära? Hittamäklare.se är enkel och den fyller ett behov. Det är ganska jobbigt och tidskrävande att hämta in och jämföra mäklarnas offerter om du skall ringa runt till mäklarna själv. Det är dessutom väldigt bra att ha ett gäng olika offerter när du sedan förhandlar med din mäklare om arvodet. Den som vet mest gör bäst affärer.
Är det inte fantastiskt hur mycket olika gratistjänster på internet kan hjälpa dig i din vardag. 

Mäklararvode/provision

Kika gärna in vår artikel om mäklararvode. Där går vi igenom vad som är en rimlig provision vid försäljning av en bostad. Vi har gjort en ungefärlig bedömning kring vad som är en normal provision/arvode baserad på priset på bostaden. Det är mycket att tänka på när man skall anlita en mäklare om man vill se till att hitta den absolut bästa mäklaren.
Sök på vår hemsida så finner du massor av artiklar som ger dig mer kunskap kring vad du skall tänka på när du väljer mellan de olika fastighetsmäklarna i ditt område/kommun.

20 KOMMENTARER

 1. Hej.
  Tack för omdömet!

  Men är alltid lite orolig för att fylla i sina uppgifter på hemsidor men denna gång blev det väldigt bra.
  Hittamäklare fungerade utmärkt och jag valde mäklare efter att ha fått offerter från HittaM.

  • Hej Jojjequim.
   Roligt att du är nöjd med tjänsten. Det känns som ett nytt och modernt sätt att välja fastighetsmäklare.
   Hittamäklare sparar mycket tid och besvär för dig som kund. Något som är väldigt bra är att Hittamäklare är verksamma över hela sverige.
   Det innebär att du snabbt och lätt kan få uppgifter om mäklare och mäklararvoden i Göteborg, Stockholm och Malmö.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Mycket bra med omdömen på denna typ av tjänster. Det finns så många olika jämförelsesajter osv idag så man vågar nästa inte fylla i sina uppgifter någonstans.

  • Hej Brigitte.
   Ja ofta krävs det att man fyller i personnummer osv men här krävs det väldigt lite uppgifter.
   Man vill gärna se vad andra personer har för erfarenheter som har testat tjänsten.
   Vi upplever att de flesta tycker om Hittamäklare och hemsidans tjänster. Topplistan är även den en mycket användabar gratistjänst.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 3. Tjabba.
  Har ni någon koll på skillnader mellan Hittamäklare och andra konkurrerande sidor som tex mäklarofferter?

  Är det samma eller skiljer det något? Jag syftar alltså på andra sidor som jämför offerter från fastighetsmäklare.
  Jag undrar även vilka det är som driver Hittamäklare?

  • Hej Jamförelsesidor.
   Vi har järnkoll på de olika aktörerna som jämför mäklararvoden och provisioner.
   Hittamäklare är helt outstanding i jämförelse med sina konkurrenter.
   Hittamäklare.se är en mycket större sida där man bland annat erbjuder listor som rankar mäklarna efter olika variabler.
   Man kan se omdömen från mäklarnas tidigare kunder, man kan se kommentarer från tidigare bostadssäljare och man kan även se enskilda mäklares tidigare försäljningsuppdrag. Denna sida är mycket mer omfattande än till exempel mäklarofferter som endast jämför offerter.
   Det är ju inte bara kostnaden för mäklare som är intressant. Det är minst lika intressant att se så att fastighetsmäklaren man eventuellt skall anlita har gjort bra ifrån sig på tidigare uppdrag. Goda referenser är ovärderliga.

   Mvh admin på EKonomifokus

 4. Hej.
  Tack för denna artikel. Den gav mig den info som jag ville ha om Hittamäklare och den tjänst som de levererar.
  Det smidigt att använda och fungerar bra när man skall hitta en mäklare till sin försäljning. Tummen upp från mig och min man.

 5. Mycket bra tjänst!
  5 av 5 bostadsrättsvillor till denna tjänst.
  Användes med stor framgång vid försäljning av huset i Malmö.

  • Hej Joy.

   Va roligt att det funkade bra för dig att hitta mäklare med Hittamäklare.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 6. Hur fungerar Hemverket? För- och nackdelar för säljare/köpare? Vad ska man tänka på om man anlitar dem? Vad går man miste om? Vad ska man tänka på om man köper hus via dem?

  • Hej Mona.

   Hemverket är en tjänst som hjälper dig med det administrativa kring en bostadsförsäljning.
   Du gör dock det mesta arbetet själv.
   De tar ett fast mäklararvode på 15.000 kr plus eventuella tillval.
   De hjälper dig att värdera bostaden men de är opålitliga för deras värderingar görs endast på statistik då de saknar lokal marknadskännedom.
   De hjälper dig sedan med försäljningen men du får själv sköta alla kundkontakter osv.

   Man går miste om mäklarnas marknadskännedom, rutin, mäklarnas kundkrets osv.
   Jag kan aldrig rekommendera någon att anlita Hemverket om man inte har en bostad vars marknadsvärde är under 5-600.000 kr.
   Med den erfarenhet jag har så anser jag att man tjänar på att anlita en mäklare om man väljer rätt mäklare.
   Mäklare får bättre betalt för din bostad vilket oftast leder till att det högre slutpriset betalar för mäklarens arvode och mer därtill.

   Jag kan absolut rekommendera att köpa bostad via Hemverket. Det är inga konstigheter. Man behöver inte tänka på något mer när man köper via Hemverket än vid en vanligt bostadsköp med mäklare. Se till att göra en besiktning av huset om du känner dig osäker på husets skick.
   Lyssna inte på vad säljaren säger utan skapa dig en egen bild av bostaden och dess skick.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 7. Hej,

  Hur tjänar Hittamäklare sina pengar? De säger att de är helt fristående och oberoende. Det finns inga gratis luncher dock. Ser inga annonser i appen.

  • Hej Larsa.

   Hittamäklare får betalt av mäklarbyråerna.
   Man kan säga att Hittamäklare får en tips-peng av mäklarbyråerna för de affärer som de förmedlar till mäklarna.
   Du som slutkund/konsument drabbas alltså inte av några kostnader.

   mvh admin på Ekonomifokus

   • Okej, tack för snabbt svar. Det måste betyda att de inte är helt oberoende då olika mäklarfirmor kan ge olika mycket tips-pengar? Eller finns nåt regelverk eller nån insyn i det där? Mvh Larsa

    • Hej igen Larsa.

     Alla mäklarfirmorna betalar lika mycket. Det har vi här på Ekonomifokus vetskap om och insyn i.

     Mvh admin på Ekonomifokus

 8. Tjo.

  Bra sida och bra artikel.
  Jag nyttjade Hittamäklare för ca 1 år sedan då jag sålde min lägenhet i Malmö. Jag ger faktiskt också tjänsten som Hittamäklare erbjuder 5 av 5 i betyg. Gratis är gott!

 9. Hej,
  Jag vill avbryta prenumerationen omedelbart eftersom jag ångrar mig att anmäla dig till dig. Detta är mitt slutliga beslut
  Mvh
  Khaled

  • Hej Khaled.

   I e-mailet som du fått av oss kan du längst ner trycka på att du inte längre vill få mail av oss.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here