Dubbelt boende försäkring

Dubbelt boende försäkring

Om man köper en ny bostad innan man hunnit sälja sin befintliga så riskerar man att bli sittande med dubbla bostäder och därmed dubbla boendekostnader. Lösningen på detta potentiella problem är dubbelt boende-försäkringen. Försäkringen täcker upp för de dubbla drift & räntekostnader du kan få.

Exempel:
Anna köper ett nytt hus som hon skall tillträda om 3 månader men hon har ännu inte lagt ut sin nuvarande lägenhet som till-salu på marknaden. Anna känner sig stressad och är orolig för att hon inte kommer att få sålt sin lägenhet för det pris hon önskar inom 3 månader.


Hon tecknar en försäkring för dubbelt boende och kan sedan sova lugnt om natten eftersom försäkringen täcker upp för de dubbla boendekostnaderna i 3-6 månader beroende på vad hon väljer när hon tecknar försäkringen.

Kostnad och villkor för dubbelt boende försäkring

Försäkringen täcker vanligtvis hela driftskostnaden och 70 % av räntekostnaderna i 3-6 månader (beroende på vad man väljer när man tecknar försäkringen). Försäkringen täcker vanligtvis kostnader på max 10 000 kr per månad.

Normal kostnad för försäkringen:

  • Hus/villa kostar vanligtvis ca 4 000 – 6 000 kr
  • Bostadsrätt kostar vanligtvis ca 1 500 – 3 000 kr

Övriga villkor:

  • Försäkringen finns både för hus/villa och bostadsrätt
  • Den nya bostaden skall vara en permanent bostad
  • Försäkringen måste tecknas inom 7 dagar från det att uppdragsavtalet för försäljningen tecknas med mäklaren.
  • Välj om försäkringen skall gälla i 3 eller 6 månader
  • Välj när försäkringen skall utlösas (karenstid)

De angivna villkoren är normala standardvillkor men man kan ofta hitta försäkringsbolag med andra villkor än de angivna eller försäkringsbolag som kan anpassa villkoren.

Hur tecknar man en försäkring mot dubbelt boende?

De allra flesta mäklare har försäkringsbolag som de samarbetar med och som erbjuder dubbelt boende försäkringar. Prata med din mäklare så brukar de kunna koppla ihop dig med ett bra försäkringsbolag.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här