Dubbelt boende försäkring

Dubbelt boende försäkring

Om man köper en ny bostad innan man hunnit sälja sin befintliga bostad så riskerar man att bli sittande med dubbla bostäder och därmed dubbla boendekostnader.
Lösningen på detta potentiella problem är dubbelt boende-försäkringen. Försäkringen täcker upp för de dubbla drift & räntekostnader du kan få.

Exempel:
Anna köper ett nytt hus som hon skall tillträda om 3 månader men hon har ännu inte lagt ut sin nuvarande lägenhet som till-salu på marknaden. Anna känner sig stressad och är orolig för att hon inte kommer att få sålt sin lägenhet för det pris hon önskar inom 3 månader. Anna tecknar en försäkring för dubbelt boende och kan sedan sova lugnt om natten eftersom försäkringen täcker upp för de dubbla boendekostnaderna i 3-6 månader beroende på vad hon väljer när hon tecknar försäkringen.

Kostnad och villkor för dubbelt boende försäkring

Försäkringen täcker vanligtvis hela driftskostnaden och 70 % av räntekostnaderna i 3-6 månader (beroende på vad man väljer när man tecknar försäkringen). Försäkringen täcker vanligtvis kostnader på max 10 000 kr per månad.

Övriga villkor:

  • Försäkringen finns både för hus/villa och bostadsrätt
  • Den nya bostaden skall vara en permanent bostad
  • Försäkringen måste tecknas inom 7 dagar från det att uppdragsavtalet för försäljningen tecknas med mäklaren.
  • Välj om försäkringen skall gälla i 3 eller 6 månader
  • Välj när försäkringen skall utlösas (karenstid)

De angivna villkoren är normala standardvillkor men man kan ofta hitta försäkringsbolag med andra villkor än de angivna eller försäkringsbolag som kan anpassa villkoren.

Normal kostnad för försäkringen:

  • Hus/villa kostar vanligtvis ca 4000 – 6000 kr
  • Bostadsrätt kostar vanligtvis ca 1500 – 3000 kr

Hur tecknar man en försäkring mot dubbelt boende?

De allra flesta mäklare har försäkringsbolag som de samarbetar med och som erbjuder dubbelt boende försäkringar. Prata med din mäklare så brukar de kunna koppla ihop dig med ett bra försäkringsbolag.

Nordic försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder dubbelt boende försäkringar. Vill du vet mer kan du läsa deras PDF-filer med information och villkor och premier/kostnader för försäkringen:

Betala ej onödigt mycket för mäklaren

Är du på jakt efter ny bostad och samtidigt äger en befintlig bostadsrätt eller villa?
Då bör du alltid vara väl förberedd på hemmaplan!
Steg 1 bör alltid vara få en värdering på sin nuvarande bostad och att hitta en riktigt bra mäklare. Hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig att enkelt samla in offerter från olika mäklare i ditt område/din kommun. Du fyller i dina uppgifter helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hemsidan hjälper dig sedan att inhämta offerter från de olika mäklarna. Du väljer sedan själv vilken mäklare om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita.

Dessa offerter kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here