Annonsera ut bostaden som kommande försäljning – sälja bostad

2
Kommande försäljning

Du har valt vilken mäklare som du skall ge i uppdrag att sälja din bostad.
Om du inte redan har gjort det är det dags för dig att använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se för att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna i ditt område.

Du har nu två val.
Antingen kan du vänta med att påbörja annonseringen av din bostad till den dagen då det är skarpt läge och bostaden skall säljas. Det är den gamla klassiska försäljningsmetoden som använts i alla år. Eller så kan du välja att börja annonsera ut din bostad som kommande försäljning.

Kommande försäljning – bostad

Nu på senare år har tjänsten kommande bostad vuxit fram hos mäklarfirmorna.
Tjänsten innebär att du påbörjar marknadsföringen av din bostad långt innan det är dags för den vanliga försäljningen. Du får ett antal val av mäklaren kring hur du vill marknadsföra bostaden.

1. Välj mellan att annonsera ut bostaden som kommande bostad på Hemnet.se och mäklarfirmans hemsida. Du kan även välja att enbart börja annonsera på mäklarens hemsida för att slippa kostnaden för Hemnet.

2. Vill du ha med bilder i annonsen? Både utomhusbilder och inomhusbilder?
Om du inte är redo att fotografera din bostad på insidan så kan du välja att bara visa utsidan av din bostad tillsammans med en planritning i annonsen.

3. Information om bostaden.
Du som säljare kan välja precis hur mycket information du vill dela med dig av till marknaden i detta skede.

Varför du skall annonsera ut bostaden som kommande

Anledningen till att du annonserar ut din bostad som kommande är för att få fler spekulanter på visningen när det väl är dags för försäljning. När bostaden ligger ute som kommande så kan spekulanter anmäla intresse på bostaden och mäklaren lägger då in spekulanter i en lista. Listan kan sedan plockas fram då det blir skarpt läge och man kontaktar dessa spekulanter för att höra om de fortfarande är intresserade av bostaden.

En annan anledning kan vara att man vill förbereda sin framtida försäljning med att ta alla bilder på och i bostaden samt skriva ihop hela annonsen så att den ligger klar och inväntar att det blir dags för försäljning. Mäklarfirmorna tar inget extra betalt för tjänsten kommande bostad. Det ingår i den vanliga provision som du betalar mäklaren när din bostad är såld. Mäklarna tjänar på det ändå eftersom dom får viktiga kundkontakter via de som hör av sig på annonsen för din bostad och visar intresse.

Välj den skickligaste mäklaren

Se till att välja den mäklare som du tror klarar av att hantera samtliga moment i en bostadsaffär på bästa möjliga vis. Använd hemsidan Mäklarofferter.se för att samla in offerter och för att jämföra de mäklare som är aktiva där du bor. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

2 KOMMENTARER

 1. Hej!

  Jag och min sambo har köpt en ny lägenhet tillsammans där vi har tillträde först i november.
  Eftersom jag tycker om att vara ute i god tid har jag redan bestämt mig för en mäklare, men jag står nu i valet och kvalet huruvida vi ska lägga ut bostaden på mäklarens hemsida eller ej.

  Vissa mäklare förespråkar just ”Kommande försäljning”, medan andra hävdar att detta ”mjölkar ur” objektet och att wow-känslan försvinner när man väl lägger ut lägenheten på Hemnet.

  Jag har fått förslaget att lägga ut lägenheten och bilderna på mäklaren hemsida asap. Lägenheten publiceras sedan på Hemnet så sent som i början på september när det är dags för försäljning.

  Hur normalt är det att man tröttar ut ett objekt även om den inte publiceras på nätet?
  Hur bör jag resonera? Ut med den tidigt, eller ska vi vänta lite och kanske publicera den på mäklarens hemsida i augusti istället för i juli?

  Vänligen,
  Nathalie

  • Hej Nathalie.
   Kommande bostad är en mycket bra tjänst som ni definitivt borde hoppa på ifall ni planerar att sälja.
   Marknaden har lärt sig vad det innebär så du behöver inte oroa dig för att annonsen skall bli ”uttjatad”.
   Det sitter ju en liten flik på annonsen för kommande bostäder där det står just ”kommande försäljning”.
   Ut med den som kommande och lägg den sedan som till salu när det är dags. Bostaden hamnar då återigen högst upp på Hemnet igen.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here