Mäklaren har gjort fel – Vad gör man?

fastighetsmäklaren har gjort fel

Om du köpt, sålt eller varit spekulant på en bostad som förmedlas av en mäklare som gjort fel så finns det flera olika saker du kan göra. Vad man väljer att göra beror på vilken typ av fel och hur allvarligt felet är. Kanske känner du dig bara besviken och vill klaga på mäklarens agerande eller så vill du rent av kräva skadestånd/ersättning av mäklaren.

Fastighetsmäklaren missköter sig

Om du endast är missnöjd och vill klaga på mäklaren så skall du vända dig till fastighetsmäklarinspektionen (FMI). Fastighetsmäklarinspektionens uppgift är att granska Sveriges verksamma fastighetsmäklare. Dit vänder du dig och framför dina klagomål. FMI kommer då att avgöra om det finns skäl nog att granska mäklaren. Om FMI väljer att granska mäklaren kan något av följande utfall ske:

 • Anmälan avskrivs – FMI anser inte att det föreligger något fel från mäklarens sida.
 • Erinran – Mäklaren får en tillsägelse
 • Varning – Mäklaren får en varning och en prick i FMI:s register
 • Avregistrering – Mäklaren avregistreras och får inte arbeta som mäklare under en tid.

För en fastighetsmäklare är det inte roligt att bli granskad av nämnden. Det är psykiskt pressande och en prick i registret vill man inte ha som mäklare. Än mindre vill man ha en avregistrering som gör att man som mäklare får söka nytt jobb.

Det kan därför vara värt att anmäla en mäklare som missköter sig trots att det inte finns någon direkt vinning för dig som privatperson. Du kanske kan rädda någon annan människa från att råka ut för en dålig mäklare. Av samma anledning skall man inte heller anmäla fastighetsmäklare till FMI för struntsaker. Fundera igenom ditt beslut noga innan du anmäler. I de allra flesta fall har inte mäklaren agerat felaktigt med avsikt.

💡 Planerar du att köpa bostad?
Helst skall du ha ett lånelöfte klart redan innan du går på visning. En hemsida som vi upplever är väldigt duktiga på lånelöften och erbjuder väldigt fördelaktiga räntor är Lånekoll.se. De kan även hjälpa dig med att förhandla ner räntan på befintliga lån.

Lånekoll jämför bolån och privatlån hos ett stort antal banker åt dig med en enda ansökan. Du får en lista med bankernas olika erbjudanden och du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Kontakta Mäklarsamfundets kundombudsman

Börja med att kontakta Mäklarsamfundet. De erbjuder kostnadsfri juridisk vägledning via sin kundombudsman på telefon. Ring telefonnummer 08-83 22 66 för att få hjälp med hur du skall gå vidare samt få hjälp med att ta reda på om du har rätt till ersättning eller inte.

Kontakta fastighetsmäklarinspektionen

FMI kan hjälpa dig att avgöra om mäklaren har agerat fel eller inte. De har egna jurister som kan alla lagar och regler kring bostadsförsäljningar.

Kräva ersättning eller skadestånd

Om du råkat ut för en ekonomisk skada på grund av fastighetsmäklaren så kan du kräva skadestånd/ersättning. Ett exempel på hur mäklaren kan ha orsakat dig en ekonomisk skada är om mäklaren har lovat dig något som sedan inte stämmer. Mäklaren kanske har lovat dig som köpare av en bostad att det går att slipa parkettgolvet i vardagsrummet. Om parkettgolvet inte går att slipa så har mäklaren gjort utfästelser som inte stämmer och du kan kräva ersättning.

Mäklarna har ansvarsförsäkringar som i de flesta fall träder in och betalar ut ersättning när mäklarna gjort fel och blir dömda att betala ersättning.

Kontakta FRN – Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd

FRN är en branschnämnd som främst prövar tvister mellan konsumenter och fastighetsmäklare. Tvisten kan gälla ett krav på skadestånd eller nedsättning av provisionen.

Steg 1 – kräv ersättning av mäklaren direkt

Kontakta mäklaren direkt via mail eller brev. Specificera vad det är du vill ha ersättning för, varför du vill ha ersättning samt hur mycket du vil ha. Oftast inser mäklaren om han/hon har agerat fel och ersätter skadan om det handlar om mindre summor.

Steg 2 – om du är säljare av en bostad. Vänd dig till FRN

Är du säljare och är missnöjd med mäklaren du anlitat, vill ha sänkt provision eller skadestånd? Vänd dig till FRN.

Steg 3 – stämma mäklaren och kräva ersättning via tingsrätten

Detta är det absolut sista steget att ta. Det kan bli kostsamt att driva en process mot en fastighetsmäklare. Ta därför en rejäl funderare och diskutera med en kunnig jurist om det är värt det. Det är sällan värt allt arbete med att stämma mäklaren om det endast gäller några tusenlappar. Mäklarfirmorna har dessutom duktiga jurister bakom sig så det gäller att du har kött på benen om du skall ge dig in i denna strid.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

341 KOMMENTARER

 1. Mäklaren upplyste inte om att det fanns 25 år gamla pantbrev (2 olika). Även säljaren säger att hen inte visste om det. Ska inte dessa regleras vi köpet? Tror det funnits fler ägare under dessa 25 år. Märkte detta då jag skulle sätta om lånet. Vad gör jag nu?

  • Hej Mette.

   Kan du förtydliga din fråga?
   Finns pantbreven så att du kan använda dom? Är det papperspantbrev som är försvunna?
   Jag behöver mer information för att kunna svara på din fråga.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Hej
  Vi hittade ett hus som vi ville köpa. Vi skrev ett sms/ ringde mäklaren och sa att vi var intresserade. När vi till slut frågade vad ville säljaren sa vi ja till. Därefter meddelade mäklaren att vi måste skriva kontrakt samma kväll samt att vi ska inte göra en besiktning om vi vill ha huset. Säljaren sa att hon skickar ett kontrakt via Mail som vi ska läsa innan vi kommer till säljarnas hus och skriver på. Det var max 2 timmar vi hade på oss totalt.

  När vi sedan fått via Mail kontraktet vi skulle läsa såg vi att det fanns paragraf 2 där det stod att vi blir skyldiga att betala om vi inte kan köpa samt att vi har finansiering från Handelsbanken.
  Jag ringde upp mäklaren direkt och förklarade att vi hade ingen bolånelöfte , vi har ingen finansiering klar , det enda vi hade var att vi gjort kalkyler på bankens hemsida och att där visat sig att vi kunde få beviljat bolån. Med hänvisning till allt detta bad jag mäklaren i tel att ta bort paragraf 2.
  Mäklaren sa att hon kommer att ta bort det och vi kommer få nytt kontrakt när vi är på plats.
  När vi 1,5 timme senare kom till säljaren och skulle skriva kontrakt var ett litet barn ca 2-3 år som de satte vid ena ändan av bordet vi alla skulle sitta vid och där mäklaren satt på ena sidan av bordet.
  Vi skulle nu alla gå igenom kontraktet. Det var på ena sidan av bordet säljarna- sambon och mäklaren och på den andra undertecknad, min dotter och hennes pappa.
  Kontraktet lästes upp av mäklaren som under hela denna tiden avbröt läsningen hela tiden för att prata med det lilla barnet . Barnet åt godis som hon vid tillfälle tappade på golvet och mäklaren avbröt kontraktläsningen reste sig från bordet och börja plocka från golvet för att lilla hunden som var där inte skulle äta upp godisen. Dessa avbrott i läsningen som mäklaren gjorde väldigt många gånger för att prata med barnet samt gulla gulla med barnet var väldigt obehagliga. Det kändes som en distraktion från det som var så viktigt.
  Hur som helst vi skrev på kontraktet och åkte hem sedan.
  Det vi insåg sedan var att mäklaren hade tagit bort endast en del av paragraf 2 där det stod att vi hade finansiering men inte delen där det stod att om vi inte fullföljer köpet faller vi som skadestånd skyldiga .
  Mäklaren har Aldrig hjälpt oss med förslag på att vi skulle kanske få in en klausul att om vi inte kan få finansiering att köpet går tillbaka trots att jag i tel informerat om situationen samt bad att hon tar bort paragrafen.
  Vi menar att dels att mäklaren genom sitt agerande vid kontraktläsningen har inte sett till att vi i lugn och ro kan koncentrera oss utan skapat förvirring/distraktion genom att hela tiden prata med barnet vid bordet och på så sett har vi ingen aning om hon överhuvudtaget läst paragrafen eller missat det själv ( avsiktligt eller oavsiktligt) .
  Vi menar oxå att hon var medveten om hela situationen och har inte föreslagit en klausul utan har varit partisk ( då hon kände säljaren sedan tidigare)
  Och slutligen menar vi på att det är bevis på att vi informerat mäklaren om att vi inte har lånelöfte , finansiering etc då hon tog bort den delen i paragrafen men inte hela paragrafen.
  Vill även nämna att säljarna vid senare tillfälle menade att vi ljög att vi inte hade lånelöfte- vilket visar ännu än gång på förvirringen hem skapat.
  Vi har inte kunnat köpa huset då banken inte godkänt bolån och vi står nu i ett mkt dålig lägge.
  Kan vi stämma mäklaren? Har vi gjort fel?

  • Hej Mouzi.

   Jag vågar inte svara på om mäklaren har gjort fel i detta läge eller om allt ansvar ligger på er.
   Jag rekommenderar att du ringer mäklarsamfundets kundombudsman så får du kostnadsfri rådgivning av deras jurist.
   Telefon: 08-83 22 66

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

 3. Hej, la ett bud på en andelslägenhet enligt det pris säljaren önskade enligt mäklaren. Inget händer, vid påminnelse mailar mäklaren att säljaren vill ha 3800 kr mer. 2 timmar senare erbjuder jag den summan via mail. Inget händer. Ett par dagar senare ringer jag mäklaren som säger att läge är såld. Meddelar också att säljaren sålde till den som först la budet. Jag fick inget förtroende för mäklaren och misstänker fel.
  Vad göra?

  La ett nytt bud för en annan lägenhet och med samma mäklare. Inget händer trots påminnelse. Vad gör man?

 4. Hej, två frågor!

  1. En mäklare har skrivit i en annons att ett hus är 161 kvm men när vi kommer dit visar det sig att plan 1 och 2 endast är 65 kvm/styck, alltså 130 kvm tillsammans. Mäklaren räknar med vindsvåningen (plan 3) som man når via en helt vanlig vindslucka med utfällbar stege. Dessutom säljer mäklaren in under visningen att man kan öppna upp så det blir en vanlig trappa upp till vindsvåning, samtidigt som han berättar att detaljplanen inte tillåter trevåningshus, alltså är en tredje våning inte okej. Är det verkligen ok att mäklaren annonserar och säljer in att objektet är 161 kvm?

  2. Planritningen i annonsen visar att det finns garderober i nästan alla sovrum samt badkar på ovanvåningen. Detta stämmer inte, det finns inga garderober i hela huset och heller inget badkar. Detta har mäklaren även bekräftat, att byggherren (nyproduktion) inte kommer sätta in.

  • Hej Erika.

   1. Om vinden går att nyttja året runt får den räknas med som boarea eftersom den kan nås via en stege inifrån huset.
   Om vinden är oinredd och inte kan nyttjas året runt får den inte räknas med som boarea utan skall istället räknas som biarea.

   2. Mäklaren har inte rätt att annonsera att det finns garderober och badkar om det inte finns. Mäklaren riskerar att bli ersättningsskyldig för det om köparen begär ersättning i efterhand.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 5. Köpt en bostadsrätt via Swedbank mäklare. Trollhättan
  Mäklare sade det fins många köpare.
  Efter köpet frågade vi -hur många var de och vilka bjud hade dem??
  Han aldrig svarade och vi inte prata med en sådant person
  Min spis fungerar inte –säkring låsar!!

  • Hej Haji.

   1. Du skall få en buidgivningslista av mäklaren, dvs en lista med namn och kontaktuppgifter till alla budgivare. Den skall du ha fått senast på tillträdet.
   2. Det faller under din undersökningsplikt. Du borde ha testat så att spis och andra vitvaror fungerar innan du köpte bostaden. Om du gjorde det och spisen gått sönder mellan kontrakt och tillträde så kan du ha rätt till ersättning om spisen är tillräckligt ny.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 6. Hej,
  Jag har drabbats och förstört min familje på grund av en personal som jobbar på Angereds kontor (Luisa). Jag har köpt ett hus för några månader sedan, första frågan var hur mycket har jag fått bolån av banken det står i kontrakt. Samtidigt sålde jag min gamla hus med hjälp av henne utom att kolla och kontrollera på köparens bolån beskydd av banken. Hon har lovat att hjälpa till med banken att får lånelöfte. Efter tre månader hjälpte hon inte med lånelöfte och det blir avbryt med kontrakt. Dagens efter detta hämtade hon någon annan köpare( nytt) och hon hotade om jag skulle inte sälja till dem nya köparen så hon kommer att kontakta banken och säga att jag ska behålla båda hus. Jag sålde huset dagens efter som det står i köp kontrakt att det är ett befintligt hus utan besiktning. Efter tre månader fick jag samtal av de nya köpare att de har besiktad hus och att det finns fel på badrummet och kostar flera hundra tusen att renovera. Processen har fortsätt till tingsrätten och mäklaren blir kallade som vittne, till slut läggs det på min sida att jag är skyldig att betala 140000kr plus 20% advokat kostnad. Jag vill och begära din hjälp för att lösa detta problem som jag drabbade, jag har ingen råd att betala till de, vi har bara en inkomst det är bara jag som jobbar och försörjer familjen. Undrar kan jag få din hjälp. Hela kontoret i Angered vet om händelsen.
  Obs: på köp kontrakt står det inte att jag ska besikta huset, jag har inte heller lovat eller garanterat om nånting i huset.
  Jag fick din tel nr från Angereds kontor chef han sagt att du kan hjälpa mig med processen.
  Med vänlig hälsning,
  Omer Ali

  • Hej Ali.

   Jag kan tyvärr inte hjälpa dig men ring mäklarsamfundets kundombudsman så kanske du kan få lite hjälp kostnadsfritt.
   Telefon: 08-83 22 66

   Mvh admin på Boupplysningen

 7. Vi har sålt en gård som vi blev stressade att sälja pga av ett bud som skulle upphöra om en dag.
  I detta bud fanns inskrivna krav som resulterade i omfattande utgifter 1 500 000kr som var svåra att
  se . Vi blev inte informerade om detta och fick inte tillgång till kontraktet i förväg för att analysera.
  Det förekom felaktigheter bland annat arrendets varaktighet samt saknade dokument om omfattning om detta.
  Är inte mäklaren skyldig att kontrollera kommunens detaljplan samt länsstyrelsen om vad som gäller för en fastighet? Då arrendet inte fanns i något register borde inte mäklaren begärt att få kopia på kontrakt ?
  Det fanns också tillgångar i en stiftelse som inte redovisats.

  • Hej Sture.

   Nej tyvärr, mäklaren har inga sådana skyldigheter.
   Ett tips är att ringa mäklarsamfundets kundombudsman så får du kostnadsfri juridisk rådgivning av deras jurist.
   Telefon: 08-83 22 66

   Mvh admin på Ekonomifokus

   Mvh admin på Ekonomifokus

 8. Hej,
  Om jag upptäcker att en mäklare säljer ett objekt med hjälp av bilder som är tagna från ett helt annat objekt – vad bör man göra då?
  Bilderna är alltså inte från den bostad det berör och det framgår inte heller i annonsen.

  • Hej Sofia.

   I detta fall kan du anmäla mäklaren till fastighetsmäklarinspektionen.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 9. Hej.
  Vår mäklare har berättat för folk som kom till visning att vi har köpt andra hus och har några månader på oss. Nu får vi bara skambud på grund av detta. Har mäklaren gjort fel?
  Mvh
  Catherine

  • Hej Catherine.

   Nej mäklaren har inte gjort något fel men det kan möjligtvis ha varit lite otaktiskt. Om mäklaren berättat det utan att fått frågan så är det lite klantigt, har spekulanterna frågat specifikt om ni köpt något nytt så bör inte mäklaren ljuga.
   Byt mäklare om ni är missnöjda.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 10. Hej, i prospektet framgår att värme ingår i en 3:a på ca 70 kvm. Det är felaktigt och står med liten stil så jag som säljare uppmärksammade inte det. Dock har jag i kalkylen tagit med kostnad för el 12.000:-/år för 1 person. Det är högt räknat. Mäklaren har fått uppgifterna från styrelsen som sagt fel. Mejlkonversation finns. Nu vill köparen efter ½ år ha ersättning eftersom det hade påverkat värderingen och slutpriset på lägenheten. Inte bra nu när elpriserna sticker upp. Vad kan ersättningen bli? Köpelikviden var 4.850.000:-

  • Hej Gunilla.

   Detta låter lite för komplicerat för att jag skall kunna besvara det här. Jag rekommenderar att du ringer mäklarsamfundets kundombudsman så kan du diskutera ärendet gratis med deras jurist.
   Telefon: 08-83 22 66

   mvh admin på Ekonomifokus

 11. Hejsan!

  Vi köpte ett hus där mäklaren påstod att det fanns ett evighetsservitut på vägen upp till huset, eftersom den gick på grannens mark. Även att det fanns servitut på en bit mark som dom hade gräsmatta på. Efter affär uppdagas det av markägaren att det inte finns servitut på något av dessa. Han vill ha betalt och att vi köper marken för att få använda väg/gräsmatta. Förra ägaren åkte på att köpa till marken där väg går och vi fick ta ställning till gräsmattan som vi likväl själva köper loss.

  Vi var tydliga att mäklaren och säljaren fick sköta allt med fastighetsregleringen själva då vi inte villa ha något med det att göra. Det har nu gått 1.5 år och ärendet ligger på vårat skrivbord.. efter ca 50 timmar och intagande av jurister som skrivit avtal etc så är alla papper inne hos lantmäteriet. Pengarna är avsatta hos mäklaren (efter att ha varit på vift 1 år). Men det har tillkommit rejäla merkostnader i form av fastighetsbestämningar på tomtgränserna… förra ägaren vägrar betala och vi får nu betala 45k extra… mäklaren har sagt upp sig och börjat på ny byrå och hävdar att han inte längre har något ansvar…

  Någon form av ersättning för sveda & värk borde väl vara rimligt? Alt att han täcker kostnaderna för vår tid/jurister och den tillkommande kostnaden från lantmäteriet. Speciellt då vi köpte ett hus enligt det prospekt och lovord han hade på plats som sedan visade sig vara något helt annat.

  Mvh

  • Hej Adam.

   Om du vill ha ersättning utöver den som erbjuds får du stämma den ansvarige.

   Om det är säljaren som lämnat uppgifterna om servituten till mäklaren så är det säljaren du skall stämma. Om mäklaren gett dig informationen om servituten utan att i sin tur ha fått informationen av säljaren så är det mäklaren du skall stämma.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 12. Finner inte riktigt svar på min fråga.
  Sålt lägenhet, mäklaren har varit strulig med bud fram och tillbaka. Kontrakt som sedan visat sig att dom drar sig ur en dag innan handpenningen ska in, väldigt rörigt helt enkelt.
  Efter mycket om och men sälja lägenheten och papper/ handpenning betalas. Ca 3månader senare ber jag mäklaren om nyckeln tillbaka till lägenheten då jag själv inte bor där och den ska tömmas. Han är så på semester och har nyckeln hemma hos sig. Efter mycket tar han på sig att betala fakturan för låssmed. Vi har avtalat att nyckel ska finnas inlåst på kontoret.
  Nu i sms från honom får jag reda på att han använt min nyckel för att komma in i porten för att kunna visa Anna lägenhet till någon annan.
  Känna inte bra, vad gör jag?
  Arv är betalat och likviditets papperna skriv om 2 dagar. Vill inte längre sälja med mäklaren, vad har jag för rättigheten att dra mig ur köpet?

  • Hej Johan.

   Du har ingen möjlighet att dra dig ur köpet pga det du nämner ovan. Du kommer inte heller har rätt till någon ersättning eftersom du inte förlorat några pengar på mäklarens agerande.
   Det enda du kan göra är att anmäla mäklaren till Fastighetsmäklarinspektionen om du anser att mäklaren hanterat din nyckel felaktigt.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 13. Hej!

  Vi har köpt bostadsrätt i radhusform. På visningen så frågade vi om trädgården framför huset tillhörde huset, vilket mäklaren sade att det gjorde. Det. Visade sig nu senare att det är kommunen som äger slänten. Mäklaren har enbart sagt detta muntligt. Jag såg fram emot att ha ett trädgårdsland, vilket inte kommer gå nu. Har mäklaren gjort fel eller måste det finnas skriftligt?

  • Hej Johanna

   Ja mäklaren har gjort fel och blir ersättningsskyldig för denna utfästelse om han/hon erkänner eller att ni på något annat sätt kan bevisa att mäklaren sagt så.
   Ni kan ju försöka få ett skriftligt erkännande av mäklaren via sms eller mail exempelvis.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 14. Jag har något som jag inte finner någon klarhet för vem som bär ansvaret för felaktigheter.

  Köper ett större hus i dagsläget Samma mäklare anlitas för att sälja vårat.
  Det är visning. Vi skriver avtal med de nya köparna. Ska påpeka att det är ett par tyskar som ska köpa vårat hus.
  De får en tidsfrist fram till månadens slut. Handpenningen ska betalas in den 30:maj.
  Vår mäklare frågar om köparna kan få några extra dagar på sig för att de (tyskarna) inte kan få fram handpenningen. Vilket jag tycker inte är ok.
  Anledningen till detta är på grund av att de som skulle köpa tyskarnas hus drog sig tillbaka, och tyskarnas som skulle köpa mitt hus, vilket leder till att deras bank inte låter dem köpa ett hus innan de har fått sitt hus sålt.

  Vår mäklare, i mitt tycke , gjorde fel redan vid påskrivning av kontraktet var att inte ta rätt dokumentation på vilka de är. De hade endast id kort i Tyskland. (Inget pass).
  De kollade aldrig om de hade ett lånelöfte. Dessutom så får de 3 veckor för att betala handpenningslånet.
  Så nu sitter jag och min sambo här med 2 hus kanske. Samt lån + handpenninglån. Som ska betalas, huset är inte ute på försäljning.
  Bägge köparna samt mäklaren anser jag har gjort fel.
  Men vem bär det yttersta ansvaret till avtalsbrott om det visar sig att köparna inte kan genomföra husköpet.
  Ingen handpenning för huset har vi inte heller fått

  • Hej patrik.

   Jag vågar inte riktigt svara på om mäklaren har gjort fel i detta läget.
   Jag föreslår att du ringer mäklarsamfundets kundombudsman så får du kostnadsfri juridisk rådgivning.
   Telefon: 08-83 22 66

   mvh admin på ekonomifokus

 15. Hej,

  Precis köpt min första bostad och i annonsen så stor det trevlig kvällssol och balkong i söderläge.

  Bott där i ca 3v nu och fortfarande ingen sol (bara morgonen fram till 9/10) samt balkongen inte är i söderläge utan mer Nord Öst/öst läge.

  Vad ska jag göra? Är detta upp till mig att kolla även fast jag inte varit där under tiden solen ska vara där? Eller ska jag skriva till mäklaren och nämna att jag är missnöjd över detta?

  • Hej Daniel.

   En sådan utfästelse brukar man kunna ha rätt till ersättning för om den är felaktig.

   Mitt råd är att du ringer mäklarsamfundets kundombudsman så får du kostnadsfri rådgivning.
   Telefon: 08-83 22 66

   mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här