Hitta bostäder online – köpa bostad

0
Hitta bostäder på nätet

Du vet vart du vill bo i och du vet ungefär vilken typ av bostad du söker. Nästa steg är att hitta de bostäder som är till salu på marknaden.

Steg 1.
Titta på Hemnet.se som är den marknadsledande hemsidan där samtliga mäklarfirmor annonser ut sina bostäder. Titta även på Boneo.se och Booli.se (den bästa sidan för att kolla upp slutpriser på bostäder som sålts).

Observera att den infon som finns om slutpriser på Booli.se oftast stämmer men avvikelser kan förekomma.

Steg 2.
Kontakta mäklarfirmorna som arbetar inom de områden som du söker bostad i och gå med i deras spekulantregister. Detta är kostnadsfritt. Där anger du vad du söker för typ av bostad samt inom vilka områden. Mäklarna kontaktar sedan dig via mail, sms eller telefonsamtal då dom har en bostad som stämmer överens med dina angivna önskemål.

Två olika typer av annonser för bostäder:

Till salu
Detta är den vanliga annonsen för en bostadsförsäljning. Där finns visningstider, pris osv. angivet i annonsen.

Kommande försäljning
Läge+, startklar, kommande, på förhand. Detta är olika samlingsnamn som mäklarfirmorna använder för de bostäder som annonseras ut mot marknaden långt innan det faktiskt är dags för en försäljning av bostaden. Det innebär i vissa fall att säljaren av bostaden söker efter en ny bostad och när säljaren funnit en ny bostad blir det försäljning av den nuvarande bostaden. Det kan också innebära att bostaden skall säljas längre fram i tiden vid ett bestämt tillfälle. Kontakta mäklaren för att höra vad det är för status på just den bostad som du är intresserad av. Som spekulant kan man anmäla intresse till mäklaren för en kommande bostad och blir då kontaktad när det blir dags för försäljning. Man kan också fråga mäklaren om det finns möjlighet att få kika på bostaden på förhand. Oftast blir svaret nej. Den med stor kunskap om marknaden, bostadens värde osv. kan lägga ett så kallat förhandsbud på en kommande bostad. Se vår info om så kallade ”förhandsbud” här Länk.

Ska du köpa bostad?

På hemsidan Lånekoll.se kan du jämföra både bolån och privatlån kostnadsfritt.
Lånekoll jämför upp till 30 st olika banker med en enda ansökan och en enda kreditupplysning. De presenterar sedan bankernas erbjudanden för dig så att du kan välja själv om du vill acceptera något av dessa erbjudanden eller inte.
Lånekoll kan även hjälpa dig att få ner räntan på dina befintliga bo- och privatlån. De har tidigare lyckats få ner kunders räntor till 1,09% i vissa fall. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos Lånekoll.se och det är helt gratis.

Ska du sälja din bostad?

Hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig att samla in offerter och att jämföra mäklarna som är aktiva i ditt område. Dessa offerter kan du sedan nyttja när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om provisionen/arvodet med den mäklare som du vill anlita.
Det är helt gratis att använda den tjänst som Mäklarofferter.se erbjuder och man förbinder sig inte till något när man gör en ansökan.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here