Booli

Booli

Booli.se har ”Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu”. Detta utifrån att Booli är en söktjänst som automatiskt presenterar bostäder från ett flertal olika källor. 

Huvudfunktionen med Booli är att erbjuda Sveriges största utbud av bostäder. Orsaken till att de kan ha ett bredare utbud än andra bostadsportaler är att Booli inte är en annonseringsportal och att någon kostnad därmed inte tas ut. 

Tjänsten läser automatiskt in annonser, som publicerats på mäklarnas hemsidor, och presenterar dessa på Booli.se. Dessutom kan mäklare aktivt publicera annonser på Booli via deras publiceringsverktyg. Nedan presenteras huvudfunktionerna på webbplatsen. 

1. Hitta bostäder till salu

Sökfunktionen hos Booli har stora likheter med andra bostadsportaler så som Hemnet, Boneo eller mäklarnas egna hemsidor. Börja med att ange ort eller kommun i sökfältet och klicka sedan på ”Sökfilter” för att förfina sökningen. På bilden nedan har en sökning skett på ”Uppsala” och filtrering valts mot villor, par-, rad- och kedjehus, med 3 eller fler rum, och på 150 – 200 kvadratmeter. 

Booli sök bostad

Även bostadsannonserna har stora likheter med övriga bostadsportaler. Utöver information om bostaden finns möjlighet att räkna på bolån och månadskostnad samt kontaktuppgifter till aktuell mäklare. Genom att klicka på ”Läs mer hos mäklare” kommer personen att omdirigeras till mäklarens bostadsannons. 

Funktionsmässigt är det alltså inte stora skillnader mellan Booli och exempelvis Hemnet eller Boneo. Den stora skillnaden är i stället utbudet – vilket är en stor fördel. 

2. Mäklare & bolån

Via menyn går det även att nå ytterligare information om bolån eller mäklare. Detta via SBAB och hittamäklare

💡 Planerar du att köpa bostad?
Helst skall du ha ett lånelöfte klart redan innan du går på visning. En hemsida som vi upplever är väldigt duktiga på lånelöften och erbjuder väldigt fördelaktiga räntor är Lånekoll.se. De kan även hjälpa dig med att förhandla ner räntan på befintliga lån.

Lånekoll jämför bolån och privatlån hos ett stort antal banker åt dig med en enda ansökan. Du får en lista med bankernas olika erbjudanden och du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

3. Värdera bostad

Via Boolis gratis värderingsverktyg går det att få värdera valfria objekt. Det enda som krävs är bostadsadress och ort. Därefter anges information om bostaden som exempelvis boarea, antal rum, byggår och driftskostnad

Värdea bostad med booli

En värdering sker därefter automatiskt utifrån slutpriset på liknande bostäder, som tidigare sålts, inom samma område. 

Värderingen ska däremot ses som ett förenklat riktpris. Detta utifrån att närliggande bostäder, i samma storlek och skick, kan säljas både för betydligt högre eller lägre pris. För en mer exakt värdering rekommenderas att en lokal mäklare anlitas. 

🔗 Läs mer om bostadsvärderingar online

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

4. Övriga tjänster

Några ytterligare funktioner som nås på Booli.se är:

  • Räkna på boendekostnad
  • Se statistik från valda bostadsområden
  • Jämföra bolåneränta
  • Artiklar om bostadsmarknaden
  • Se ekonomisk överblick på bostadsrättsföreningar

Skapa konto – Nå fler funktioner

Att skapa ett konto på Booli är gratis och innebär att flera individuellt anpassade funktioner blir tillgängliga. 

Meny booli
  • Spara bostad eller sökning

Genomför en sökning på Booli.se och klicka på ”Bevaka sökning” för att spara den till kommande tillfällen. Klicka på ”Sparat” i menyn och få fram de bevakade sökningarna. Ett enkelt sätt att skapa och spara sökningar utifrån egna förutsättningar. 

Inne på bostadsannonserna finns även möjlighet att spara de som är av intresse. Detta genom att klicka på ”Spara bostad”. Även sparade bostäder hittas i inloggat läge under ”Sparat” i menyn. 

  • Min bostad

Genom att registrera den egna bostaden går det att följa värdeutvecklingen vilket visas på bilden nedan. Utöver värdeutveckling senaste månaderna visas förväntad utveckling sedan bostaden senast bytte ägare. I detta fall är det från 2010.  

Värdering med booli

Sammanfattning

Den stora fördelen med Booli är det breda utbudet. Detta genom att de automatiskt publicerar annonser från mäklarnas hemsidor, samt ”får in flest nyproduktionsprojekt från olika bostadsutvecklare runt om i landet”. 

Sökfunktion och bostadsannonserna har stora likheter med exempelvis Hemnet och Boneo så det den primära skillnaden är utbudet. Via flera smidiga funktioner går det även att bevaka och följa bostadsmarknaden samt hitta intressanta objekt utifrån egna önskemål. 

Planerar du att sälja eller köpa en bostad inom det närmaste året?
Då kan vi rekommendera dessa två gratistjänster:
1. Hittamäklare.se – få hjälp med att samla in offerter & att jämföra mäklarna i det område där du bor. Offerterna kan du använda för att undvika att betala onödigt mycket för mäklaren.
2. Lånekoll.se – jämför räntor på lånelöften, bolån & privatlån hos ett stort antal banker med en enda ansökan.

Tjänsterna ovan är helt gratis att använda och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här