Hemnet vs Boneo – jämförelse och omdöme

Hemnet vs Boneo

Hemnet.se är hemsidan som dominerat marknaden i många år. I princip alla mäklare publicerar sina bostäder på Hemnet och i princip alla människor som vill köpa bostad söker på sajten. Även folk som varken skall köpa eller sälja bostad besöker Hemnet.
Vissa är nästan beroende av att sitta och kika på olika bostäder, dagdrömma eller hämta inspiration till sin egen bostad.

Nu har Boneo.se dykt upp.
Boneo är den nya stora utmanaren på bostadsmarknaden, en konkurrent helt enkelt. Det är ett antal mäklarkedjor som gått ihop och startat en sajt som skall konkurrera med Hemnet och försöka ta en bit av den gigantiska kaka (marknad) som sajten har näst intill monopol på idag. Hur det kommer att gå får framtiden visa. Denna artikel går igenom de båda aktörerna, undersöker skillnader, likheter och tar reda på vilken av dessa aktörer som är bäst.

Jämför mäklarna i ditt område, deras arvoden och tjänster med Mäklarofferter.se.

Hemnet

Som vi nämner ovan är detta giganten. Här kan endast mäklare publicera sina bostäder, inga privatpersoner kan publicera en annons sajten. Hemnet fokuserar främst på köp och sälj av bostäder för privatpersoner men erbjuder även annonsering av kommersiella fastigheter och företagslokaler. Man erbjuder annonsering men även en gedigen statistik över slutpriser på bostäder som tidigare sålts. De har även en flik för den som skall bygga hus. Där annonseras hustyper och tomter ut. En annan tjänst som erbjuds är mäklarkontakten där man kan få kontakt med olika mäklare och samla in offerter när man skall sälja sin bostad. Denna tjänst är ett försök till att konkurrera med den tjänst som Mäklarofferter.se erbjuder. Hemnets tjänst är avsevärt mycket mindre avancerad och sämre än den som Mäklarofferter erbjuder dock.

Hemnet erbjuder:

 • Annonsering av bostäder som skall säljas
 • Annonsering av kommande bostäder (bostäder som skall säljas lite längre fram)
 • Statistik över slutpriser på sålda bostäder
 • Annonsering för husbyggare och tomter
 • Annonsering av företagslokaler & kommersiella fastigheter
 • Övrig information till alla som skall sälja sin bostad
 • Artiklar om ämnen rörande bostäder (vissa är endast reklam-artiklar som företag har köpt)

Boneo

Detta är uppstickaren, det är David som utmanar jätten Goliath (Hemnet).
Bakom Boneo står ett antal mäklare som tröttnat på att ägarna av Hemnet tar mer och mer betalt av både mäklare och bostadssäljare för annonsering på sajten.
Även här kan endast mäklarfirmor publicera bostadsannonser. Privatpersoner får alltså inte annonsera.

Utöver de tjänster som Hemnet erbjuder så erbjuder Boneo bland annat även annonsering av bostäder som skall säljas utomlands. Många mäklarkedjor i Sverige har även kontor nere i Spanien, Frankrike osv. Det är vanligt att svenskar köper semesterbostäder där nere så via Boneo vill man kunna nå fler svenska kunder till sina försäljningar utomlands. Även Boneo erbjuder en tjänst där man kopplar ihop bostadssäljare med mäklare. Även detta är ett försök att konkurrera med den tjänst som Mäklarofferter.se erbjuder. Skillnaderna är även här stora. Mäklarofferter är oberoende och erbjuder dessutom massor av statistik över varje enskild mäklare och dess försäljningar vilket gör Mäklarofferters tjänst helt överlägsen gentemot Boneos och Hemnets tjänster.

Boneo har en flik som heter Trend och design. Där skriver man om desgin och olika trender som gå inom inredning, möbler och design. Detta gör man eftersom ämnet inredning och design är såpass nära besläktat med ämnet bostäder. Som det ser ut så är detta Boneos likhet med Hemnets artiklar. Här skrivs både om inredning och design men även allt som har med bostadsmarknaden att göra.

Boneo erbjuder:

 • Annonsering av bostäder, tomter osv som skall säljas
 • Annonsering av kommande bostäder (bostäder som skall säljas lite längre fram)
 • Annonsering för husbyggare, hustyper och tomter
 • Annonsering av företagslokaler & kommersiella fastigheter
 • Övrig information till alla som skall sälja sin bostad
 • Artiklar om bostadsmarknaden, inredning osv

Våra tankar och omdöme kring Boneo.se och Hemnet.se

Det är väldigt tydligt att Boneo i princip har kopierat Hemnets koncept rakt av.
Upplägget är detsamma och tjänsterna är desamma. Det finns dock en stor skillnad.
Boneo är ju såpass ny så de kan inte erbjuda någon statistik över försäljningspriser.
Där har Hemnet ett stort försprång som kommer att ta många år för Boneo att ta ikapp. Statistiken måste samlas in under lång tid för att en tillräcklig databas med statistik skall finnas och kunna erbjudas till besökarna.

I övrigt är sajterna nästan identiska. Eftersom Boneo ännu inte har med sig samtliga mäklarfirmor i Sverige så kommer inte alla annonser att publiceras på Boneo ännu. På Hemnet kommer man däremot att kunna hitta alla bostäder som är till salu och såhär kommer det att vara i flera år framöver. Tiden får utvisa o, Boneo lyckas slå sig in på marknaden ordentligt. Vår tro är att de kommer lyckas men att det kommer ta många år.

Välj den mest prisvärda mäklaren till din försäljning – få bäst resultat

Både Hemnet och Boneo erbjuder tjänster där du som potentiell bostadssäljare får kontakt med mäklare i ditt område. Deras tjänster ligger dock ljusår bakom Mäklarofferter som under många år byggt upp en gigantisk databas med statistik över varje enskild mäklare. Kika på in Mäklarofferter.se och ta del av deras statistik och topplistor över mäklarna och mäklarnas prestationer.

Med hjälp av Mäklarofferter.se kan du samla in offerter och jämföra de mäklare som är bäst i det område där du bor. Dessa offerter kan du sedan nyttja för att jämföra mäklarna och förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis att använda tjänsten och man förbinder sig inte till något när man gör en ansökan.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here