Annonsera ut bostad på Hemnet.se

Nu gäller det. Det är skarpt läge och du skall börja sälja din bostad.

Mäklaren annonserar ut din bostad på Hemnet.se, sin egen hemsida, Blocket.se (vissa mäklare), lokaltidningar osv. Bostaden bör ligga ute på annons i 10-14 dagar innan det är dags för visning/visningar. Detta beror på att man vill att bostaden ligger ute på annons över 2st helger. Helgerna är då flesta människor besöker Hemnet.se osv. Under tiden annonserna ligger ute så kontaktar mäklaren sina befintliga spekulanter och visningsgäster från tidigare försäljningar och bjuder in dom på visningen av din bostad.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Kostnad för att annonsera på Hemnet

Hemnet har i alla tider tagit betalt via en abonemangsavgift till mäklarfirmorna.
För några år sedan insåg man dock att man kan tjäna än mer pengar på Hemnet.
Man började då att skicka en faktura direkt hem till säljaren av bostaden så fort annonsen publicerades på Hemnet. Fakturabeloppets storlek beror på vilket pris som objektet annonseras ut för.

Prislista för Hemnet 2020:

Prislista Hemnet 2020

Kostnaden för Hemnet är avdragsgill i deklarationen vid försäljning.
Läs mer om avdrag i deklarationen på vår sidan om just vilka avdrag som man får göra vid en försäljning av en bostad.

Välj en bra mäklare

Se till att välja den mäklare som du tror kan hantera alla moment i en bostadsaffär på bästa möjliga vis. Använd hemsidan Mäklarofferter.se för att samla in offerter och för att jämföra de mäklare som är aktiva där du bor. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

Du kan även gå vidare till steg 6 i vår sälja bostad guide.
Där kan du läsa om visningen av bostaden. Vi beskriver där hur det går till med en visning och vad du som säljare skall tänka på.

4 KOMMENTARER

 1. Hej! Vi har sålt vårt hus via mäklare, som annonserade huset på Hemnet. Vi gav inte medgivande till att Hemnet fick informera om försäljningen. Varför finns nu information om slutpriset?

  • Hej Rostia.

   Det gå ofta automatiskt.
   Ring Hemnet och be de att ta bort slutpriset om du ej vill visa det.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here