Sälja hus eller lägenhet i juli

Juli är högsommar. Vädret är på topp och folk har semester. Man brukar lite förlegat säga att vecka 27-31 är ”industrisemestern”. Sanningen är att industrin i Sverige minskar och påverkar inte ekonomin i landet lika mycket längre. Hur som helst så är vecka 27-31 de absolut populäraste semesterveckorna. Man kan se på bostadsmarknaden att aktiviteten minskar avsevärt under juli månad. Utbudet minskar väldigt mycket och antalet spekulanter på visningar minskar. I princip alla mäklare som du pratar med rekommenderar att man skall vänta med att sälja till efter semestrarna. Faktum är att mäklarna säger så endast för att de själva vill ha semester under sommaren. Om de kan få folk att sälja efter semestrarna kan de få en lugn och skön semester under sommaren och sedan ha ett antal försäljningar redo att starta när de kommer tillbaka från semestrarna.

Sälja lägenhet eller hus i juli

Är då juli en usel månad att sälja bostaden på?
Svaret är nej. Tack vare det kraftigt minskade utbudet så kan juli vara en bra försäljningsmånad. Spekulanterna är färre men de har så få bostäder att välja på vilket ofta leder till att det är bra intresse på de bostäder som faktiskt säljs. Juli kan ofta vara månaden då många av mäklarnas gamla ”surdegar” säljs. En surdeg är en bostad som inte sålts vid tidigare försök.

I juli är dessutom vädret på topp. Det är då ett ypperligt tillfälle att förbereda en eventuell framtida försäljning. Man kan passa på att ta bilder när det är vackert på utsidan som man kan använda i annonser och presentation.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Att sälja sin lägenhet i juli

Lägenheter är inte det som lockar mest i juli månad. Under sommaren är det mest bostäder med uteplats, sol- och grillmöjligheter som lockar. Trots det finns det ändå lägenhetsspekulanter ute på marknaden under sommaren så det kan absolut vara värt ett försök att sälja under juli även om man har en lägenhet. Förmodligen kommer det att gå jättebra och lyckas man inte få vad man vill ha kan man ta bort annonsen från Hemnet. Annonsen skall ligga nere i 23 dygn för att sedan läggas ut på nytt igen och hamna hösgt upp i listan på Hemnet. Man kan då tajma så att man går ut med en ny annons för bostaden efter semestrarna i augusti.

För- och nackdelar

Fördelar
Lågt utbud
Fint väder
Fina bilder

Nackdelar
Ganska få spekulanter som är aktiva

Att sälja sitt hus (radhus, villa & parhus) i juli

Juli är en helt okej försäljningsmånad för hus och radhus. Det är relativt få spekulanter ute på marknaden men de som är där är på hugget. Låg konkurrens från liknande bostäder (lågt utbud) gör att försäljningar med stor sannolikhet går bra i juli.

För- och nackdelar

Nackdelar
Få aktiva spekulanter

Fördelar
Fint väder
Fina bilder
Lågt utbud

Passa på att förbereda en framtida försäljning

Det första steget i en bostadsaffär är att välja den bästa mäklaren till din försäljning. Han/hon kan ge dig värdefulla tips på förbättringar av bostaden och hur du skall tänka inför försäljningen. När du valt mäklare kan du dessutom nyttja juli månad för att ta fina sommarbilder på din bostad inför din framtida försäljning.

Den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig undvika att betala för mycket för mäklartjänsten. Hemsidan hjälper dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område/kommun/stad. Utan att förbinda dig till något fyller du i dina uppgifter och får offerter av de olika mäklarna i ditt område.
Bäst av allt, det är helt gratis. Offerterna kan du använda när du förhandlar om arvodet med den mäklare som du anser är bäst lämpad för att hjälpa dig med försäljningen av din bostad.

Mäklarofferter.se har även en topplista över mäklarna i landets olika kommuner och områden. Mäklarofferter rankar mäklarna baserat på olika kriterier som till exempel kundnöjdhet, antal försäljningar osv. Hemsidan visar mäklarnas statistik samt betyg, recensioner och omdömen från mäklarnas tidigare försäljningar. Tidigare kunder till mäklarna lämnar opartiska betyg och bedömningar kring hur mäklaren skött uppdraget.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here