Sälja hus eller lägenhet i juni

Juni är en bra månad för bostadsförsäljningar.
Det är sista månaden inför sommaren så det bästa är om man kan komma igång i början av juni för att försäljningen inte skall gå in i juli. Även om sommaren är helt okej för bostadsförsäljningar så lugnar marknaden ner sig lite under sommaren.
Att marknaden lugnar ner sig behöver inte betyda lägre slutpriser men det innebär absolut färre spekulanter.

Det finns några perioder under juni då man ej bör ha visningar. Det är i samband med midsommar och skolavslutningar. Då är folk så upptagna med annat så de har helt enkelt inte tid att gå på bostadsvisningar.

Sälja lägenhet eller hus i juni

I juni är vädret optimalt för att sälja både hus och lägenheter. Bilderna blir fina både in- och utvändigt. Vädret är fint och spekulanterna är positiva kring livet när sommaren äntligen är här. Som vi nämner ovan så lugnar marknaden ner sig under sommaren. Framförallt är det i juli som det kan vara stiltje på bostadsmarknaden.
Det är något färre spekulanter ute och letar men framför allt är det ett lågt utbud på bostäder till salu. Denna kombination gör att sommaren ändå är en helt okej tid att sälja på då låg konkurrens från liknande bostäder gör att priserna håller sig uppe trots lågt tryck från spekulanter. I dagens samhälle är människor uppkopplade på internet 24/7 via sina mobiltelefoner så även när folk ligger på stranden kikar de på Hemnet.se efter sin eventuella drömbostad.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Att sälja sin lägenhet i juni

juni är en bra månad för lägenhetsförsäljningar. Som vi nämner ovan är blir bilderna på bostaden riktigt bra både inne och ute i juni. De spekulanter som letar bostad i juni är mestadels de spekulanterna som har letat lägenhet under hela våren. Det tillkommer inte så mycket nya kunder i juni. Årsskiftet och efter sommaren är den tid på året då det flödar in mest nya spekulanter på bostadsmarknaden. Efterfrågan är bra i juni trots att det inte finns så mycket nya spekulanter. De spekulanter som är ute och kikar har oftast varit på många olika visningar under januari-april så de brukar vara lite mer på hugget när de börjar tröttna på att leta bostad. Det är helt enkelt dags för dem att slå till.

För- och nackdelar

Fördelar
Hungriga spekulanter
Fint väder ger fina bilder
Sista chansen inför sommaren

Nackdelar
Inte så mycket nya spekulanter ute på marknaden
Undvik visningar under midsommar och skolavslutningar

Jämför mäklare och arvoden där du bor med Mäklarofferter.se.

Att sälja sitt hus (radhus, villa & parhus) i juni

Juni är en utmärkt månad för husförsäljningar. Fint väder, fina bilder, sommaren är här vilket ger positiva spekulanter, drömmar om sommarens grillkvällar och solbad på uteplatsen gör att det lockar extra mycket att slå till på sitt nya drömhus.

För- och nackdelar

Nackdelar
Undvik visningar runt midsommar och skolavslutningar

Fördelar
Fint väder
Fina bilder
Positiva spekulanter

Börja i tid – kontakta mäklare och samla in offerter

Det första och viktigaste steget i en bostadsaffär är att välja den bästa mäklaren till din försäljning. Mäklaren kan ge dig värdefulla tips på förbättringar av bostaden och hur du skall tänka inför försäljningen.
Använd den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se för att undvika att betala för mycket för mäklartjänsten. Hemsidan hjälper dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område/kommun/stad. Utan att förbinda dig till något fyller du i dina uppgifter och får offerter av de olika mäklarna i ditt område.
Bäst av allt, det är helt gratis.
Offerterna kan du använda när du förhandlar om arvodet med den mäklare som du anser är bäst lämpad för att hjälpa dig med försäljningen av din bostad.

Mäklarofferter.se erbjuder även en topplista över mäklarna i landets olika kommuner och områden. Sajten rankar mäklarna baserat på olika kriterier såsom antal försäljningar osv. Hemsidan visar även mäklarnas statistik samt betyg, recensioner och omdömen från mäklarnas tidigare försäljningsuppdrag. Det är tidigare kunder till mäklarna som får lämna opartiska betyg och bedömningar kring hur mäklaren skött uppdraget.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here