Sälja lägenhet eller hus i februari

Bostadsmarknaden februari månad

I februari har det börjat ta fart på bostadsmarknaden. Eftersom januari är en startsträcka så är marknaden inne i ett högt tempo redan i februari. Utbudet på bostäder ökar successivt under februari. Ju närmare våren man kommer desto högre blir utbudet. I februari ligger sportlovet som man skall vara lite försiktig med. Undvik att lägga visningar under sportlovsveckan eftersom många familjer åker iväg på resor under den veckan.

Artikelns innehåll:
1.
Sälja bostad i februari
2. Sälja lägenhet i februari
3. Sälja hus i februari

Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Sälja bostaden i februari

Vädret i februari är som bekant inte så roligt för det mesta. Det gör att utomhusbilder blir ganska tråkiga. Inomhusbilder blir däremot väldigt fina. När det är grått och tråkigt ute så blir inomhusbilder fina på grund av den typ av ljus som kommer in genom fönster och balkongdörrar.

I februari skall man fortfarande satsa på att skapa en mysig atmosfär i bostaden inför en försäljning. Satsa på värmeljus och mysiga filtar osv. Man vill försöka skapa en stämning som gör att spekulanter skulle vilja krypa ner i soffan under en varm filt och titta på en bra film. tänk ”mys” helt enkelt. Belysningen i lägenheten är viktig eftersom det inte kommer så väldigt mycket ljus in från utsidan.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Hittamäklare.se.

Sälja sin lägenhet i februari

Lägenheter säljer bra under hela året. Februari är definitivt en bra månad att lägga försäljningen i. Det är gott om spekulanter ute på marknaden och bortsett från sportlovet så har folk inte så mycket annat för sig än att dagdrömma om nya bostäder på Hemnet.se. Det spelar ingen större roll om man säljer lägenheten i början eller slutet av februari. Var dock försiktig med att lägga visningar under sportlovet som vi nämner ovan. Under vissa år kan utbudet bli väldigt högt i februari så håll lite koll på marknaden och se så att det inte svämmar över med liknande lägenheter som din egen innan du bestämmer dig för att börja annonsera ut din.

För- och nackdelar

Fördelar
Gott om spekulanter.
Folk har inte så mycket annat för sig än att kika på bostäder.
Fina inomhusbilder.

Nackdelar
Tråkigt väder och slask om man har otur men det spelar ingen större roll för lägenheter.
Utbudet ökar successivt. Risk finns att utbudet under vissa år kan bli väldigt högt i februari.

Sälja sitt hus (radhus, villa & parhus) i februari

Februari är en månad med tråkigt väder vilket gör att den inte är optimal för bostäder med uteplats och trädgård. Marknaden ökar dock successivt för denna typ av bostäder ju närmare våren man kommer. Det funkar att sälja huset under februari men om man har möjlighet så är rådet att vänta 2-3 månader och sälja i april eller maj istället. Folk börjar längta efter våren och börjar se slutet på vintern så trycker börjar absolut att öka i februari bland husköparna men ännu har inte den riktiga hysterin börjat.

För- och nackdelar

Nackdelar
Tråkigt ute med snö och slask.
Inget extremt köptryck på bostäder med uteplats och trädgård.

Fördelar
Lågt utbud på hus, radhus och parhus.
Nya spekulanter ute på marknaden efter årsskiftet.

Skapa fördelar genom att börja i tid med förberedelser

Det är alltid bra att vara väl förberedd. Det är mycket som skall göras inför en försäljning. Steg 1 är att välja den bästa mäklaren till din framtida försäljning. Han/hon kan sedan ge dig tips på förbättringar av bostaden och hur du skall tänka inför försäljningen.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

2 KOMMENTARER

 1. Hej Ef.
  Tack för en mycket bra artikel.
  Jag tänkte sälja min lägenhet nu i början på nästa år.
  Det blir januari, februari eller mars.

  När är det dags för mig att kontakta mäklare och börja förbereda allt?

  • Hej Josefina.
   Jag tycker du skall börja kontakta mäklare redan nu i december eller i början av januari.
   Tipset är att nytja Hittamäklare.se för att samla in offerter. Ju tidigare du påbörjar arbetet desto enklare och bättre blir försäljningsprocessen.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här