Sälja lägenhet eller hus i februari

I februari har det börjat ta fart på bostadsmarknaden. Eftersom januari är en startsträcka så är marknaden inne i ett högt tempo redan i februari. Utbudet på bostäder ökar successivt under februari. Ju närmare våren man kommer desto högre blir utbudet. I februari ligger sportlovet som man skall vara lite försiktig med. Undvik att lägga visningar under sportlovsveckan eftersom många familjer åker iväg på resor under den veckan.

Lägenhets och husförsäljning i februari

Vädret i februari är som bekant inte så roligt för det mesta. Det gör att utomhusbilder blir ganska tråkiga. Inomhusbilder blir däremot väldigt fina. När det är grått och tråkigt ute så blir inomhusbilder fina på grund av den typ av ljus som kommer in genom fönster och balkongdörrar. I februari skall man fortfarande satsa på att skapa en mysig atmosfär i bostaden inför en försäljning. Satsa på värmeljus och mysiga filtar osv. Man vill försöka skapa en stämning som gör att spekulanter skulle vilja krypa ner i soffan under en varm filt och titta på en bra film. tänk ”mys” helt enkelt. Belysningen i lägenheten är viktig eftersom det inte kommer så väldigt mycket ljus in från utsidan.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Att sälja sin lägenhet i februari

Lägenheter säljer bra under hela året. Februari är definitivt en bra månad att lägga försäljningen i. Det är gott om spekulanter ute på marknaden och bortsett från sportlovet så har folk inte så mycket annat för sig än att dagdrömma om nya bostäder på Hemnet.se. Det spelar ingen större roll om man säljer lägenheten i början eller slutet av februari. Var dock försiktig med att lägga visningar under sportlovet som vi nämner ovan. Under vissa år kan utbudet bli väldigt högt i februari så håll lite koll på marknaden och se så att det inte svämmar över med liknande lägenheter som din egen innan du bestämmer dig för att börja annonsera ut din.

För- och nackdelar

Fördelar
Gott om spekulanter.
Folk har inte så mycket annat för sig än att kika på bostäder.
Fina inomhusbilder.

Nackdelar
Tråkigt väder och slask om man har otur men det spelar ingen större roll för lägenheter.
Utbudet ökar successivt. Risk finns att utbudet under vissa år kan bli väldigt högt i februari.

Att sälja sitt hus (radhus, villa & parhus) i februari

Februari är en månad med tråkigt väder vilket gör att den inte är optimal för bostäder med uteplats och trädgård. Marknaden ökar dock successivt för denna typ av bostäder ju närmare våren man kommer. Det funkar att sälja huset under februari men om man har möjlighet så är rådet att vänta 2-3 månader och sälja i april eller maj istället. Folk börjar längta efter våren och börjar se slutet på vintern så trycker börjar absolut att öka i februari bland husköparna men ännu har inte den riktiga hysterin börjat.

För- och nackdelar

Nackdelar
Tråkigt ute med snö och slask.
Inget extremt köptryck på bostäder med uteplats och trädgård.

Fördelar
Lågt utbud på hus, radhus och parhus.
Nya spekulanter ute på marknaden efter årsskiftet.

Skapa fördelar genom att börja i tid med förberedelser

Det är alltid bra att vara väl förberedd. Det är mycket som skall göras inför en försäljning. Steg 1 är att välja den bästa mäklaren till din framtida försäljning. Han/hon kan sedan ge dig tips på förbättringar av bostaden och hur du skall tänka inför försäljningen.

Undvik att betala onödigt mycket för mäklartjänsten. Använd den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område/kommun/stad.  Utan att förbinda dig till något så fyller du i dina uppgifter och får sedan offerter ifrån de olika mäklarna i ditt område. Bäst av allt, det är helt gratis. Offerterna kan du använda när du förhandlar om arvodet med den mäklare som du anser är bäst lämpad för att hjälpa dig med försäljningen av din bostad.

Mäklarofferter.se erbjuder även en topplista över mäklarna i landets olika kommuner och områden. Sajten rankar mäklarna baserat på olika kriterier såsom antal försäljningar osv. Hemsidan visar även mäklarnas statistik samt betyg, recensioner och omdömen från mäklarnas tidigare försäljningsuppdrag. Det är tidigare kunder till mäklarna som får lämna opartiska betyg och bedömningar kring hur mäklaren skött uppdraget.

2 KOMMENTARER

 1. Hej Ef.
  Tack för en mycket bra artikel.
  Jag tänkte sälja min lägenhet nu i början på nästa år.
  Det blir januari, februari eller mars.

  När är det dags för mig att kontakta mäklare och börja förbereda allt?

  • Hej Josefina.
   Jag tycker du skall börja kontakta mäklare redan nu i december eller i början av januari.
   Tipset är att nytja Mäklarofferter.se för att samla in offerter. Ju tidigare du påbörjar arbetet desto enklare och bättre blir försäljningsprocessen.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here