Sälja lägenhet eller hus i april

Sälja bostad i april

I april är det riktigt bra fart på bostadsmarknaden. Våren är här och utbudet på bostäder är högt. I april ligger påskveckan som man skall vara lite försiktig med. Undvik helst att lägga visningar under påskveckan och framför allt påskhelgen eftersom många familjer åker iväg på resor under den veckan.

Vädret börjar bli trevligt i april och ju längre in i april man kommer desto bättre blir det.
Det är en bra månad för att fotografera bostäder både på in och utsidan. Har man tur kan få till fina vårbilder på sin trädgård eller uteplats.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Sälja lägenhet i april

Lägenheter säljs bra under hela året men april är en av de bästa månaderna. Det är gott om spekulanter ute på marknaden och bortsett från påsken så har folk inte så mycket annat för sig än att kika på bostäder.
Det spelar ingen större roll om man säljer lägenheten i början eller slutet av april. Var dock försiktig med att lägga visningar under påsken som vi nämner ovan.
Under vissa år kan utbudet bli extremt högt i april så var lite vaksam. Håll koll på marknaden och se så att det inte finns ett extremt utbud av liknande lägenheter innan du bestämmer dig för att börja annonsera ut din.

För- och nackdelar

Fördelar
Gott om spekulanter.
Folk har inte så mycket annat för sig än att kika på bostäder på Hemnet och visningar.
Fina inomhus- och utomhusbilder.

Nackdelar
Risk för extremt högt utbud under vissa år.

Sälja hus, radhus, villa eller parhus i april

April är en strålande månad för husförsäljning. Bilderna blir bra både ute och inne, folk har börjat hitta vårkänslan och vill köpa bostad med uteplats och trädgård. Tänk på att lägga lite energi på utsidan och styla din trädgård och uteplats så att den lockar spekulanter.

För- och nackdelar

Nackdelar
Inga direkta nackdelar finns

Fördelar
Fint väder
Positiva människor med vårkänslor

Börja i tid – kontakta mäklare och samla in offerter

Steg 1 i en bostadsaffär är att välja den bästa mäklaren till din försäljning. Han/hon kan ge dig värdefulla tips på förbättringar av bostaden och hur du skall tänka inför försäljningen.

Det är viktigt att inte betala för mycket för mäklartjänsten. Använd den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område/kommun/stad.Du förbinder dig inte till något när du ansöker och bäst av allt, det är helt gratis.
Offerterna kan du använda när du förhandlar om arvodet med den mäklare som du anser är bäst lämpad för att hjälpa dig med försäljningen av din bostad.

Mäklarofferter.se erbjuder även en topplista över mäklarna i landets olika kommuner och områden. Sajten rankar mäklarna baserat på olika kriterier såsom antal försäljningar osv. Hemsidan visar även mäklarnas statistik samt betyg, recensioner och omdömen från mäklarnas tidigare försäljningsuppdrag. Det är tidigare kunder till mäklarna som får lämna opartiska betyg och bedömningar kring hur mäklaren skött uppdraget.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here