Sälja lägenhet eller hus i april

Sälja bostad i april

I april är det riktigt bra fart på bostadsmarknaden. Våren är här och utbudet på bostäder är högt. I april ligger påskveckan som man skall vara lite försiktig med. Undvik helst att lägga visningar under påskveckan och framför allt påskhelgen eftersom många familjer åker iväg på resor under den veckan.

Vädret börjar bli trevligt i april och ju längre in i april man kommer desto bättre blir det. Det är en bra månad för att fotografera bostäder både på in och utsidan. Har man tur kan få till fina vårbilder på sin trädgård eller uteplats.

Sälja lägenhet i april

Lägenheter säljs bra under hela året men april är en av de bästa månaderna. Det är gott om spekulanter ute på marknaden och bortsett från påsken så har folk inte så mycket annat för sig än att kika på bostäder.

Det spelar ingen större roll om man säljer lägenheten i början eller slutet av april. Var dock försiktig med att lägga visningar under påsken som vi nämner ovan. Under vissa år kan utbudet bli extremt högt i april så var lite vaksam. Håll koll på marknaden och se så att det inte finns ett extremt utbud av liknande lägenheter innan du bestämmer dig för att börja annonsera ut din.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Hittamäklare.se.

För- och nackdelar

Fördelar
Gott om spekulanter.
Folk har inte så mycket annat för sig än att kika på bostäder på Hemnet och visningar.
Fina inomhus- och utomhusbilder.

Nackdelar
Risk för extremt högt utbud under vissa år.

Sälja hus, radhus, villa eller parhus i april

April är en strålande månad för husförsäljning. Bilderna blir bra både ute och inne, folk har börjat hitta vårkänslan och vill köpa bostad med uteplats och trädgård. Tänk på att lägga lite energi på utsidan och styla din trädgård och uteplats så att den lockar spekulanter.

För- och nackdelar

Nackdelar
Inga direkta nackdelar finns

Fördelar
Fint väder
Positiva människor med vårkänslor

Börja i tid – kontakta mäklare och samla in offerter

Steg 1 i en bostadsaffär är att välja den bästa mäklaren till din försäljning. Han/hon kan ge dig värdefulla tips på förbättringar av bostaden och hur du skall tänka inför försäljningen.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

1 KOMMENTAR

  1. Vi har sålt en lägenhet och fick ett mycket bra bud då det i området inte finns många lägenheter i den storleken. Nu har köparen en lägenhet som skall säljas den lägenhetsstorleken finns det massor av och det finns lägenheter som legat ute länge där säljaren inte fått det de vill ha. Hur skall jag agera ang villkor om såld lägenhet i avtalet. Skulle köparen backa så är det att börja om i juli-augusti inte de bästa månaderna. Råd skall skriva avtal idag.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här