Sälja lägenhet eller hus i december

Sälja sin bostad i december månad

När man går in i december månad så övergår höst till vinter. I början av december är det fortfarande en del rörelse på bostadsmarknaden. Det är när man närmar sig mitten av december som marknaden stannar av helt.

Vi rekommenderar ingen att lägga ut sin bostad i december så att visningar och förhandlingar sker för nära jul och nyår. Det gäller både för bostadsrätter och hus. Svenskarna har allt för mycket annat att stå i under denna tid. Det är mycket som skall ordnas inför jul.

Artikelns innehåll:
1.
Sälja bostad i december
2. Sälja lägenhet i december
3. Sälja hus i december

Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Bostadsförsäljningar i december

Under december går handeln upp till extrema nivåer. Det gäller tyvärr inte handeln av bostäder. Det är endast under första tredjedelen av december som det fortfarande är lite action på bostadsmarknaden. Det är då i princip bara på marknaden för lägenheter som säljs.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Hittamäklare.se.

Att sälja sin lägenhet i december

Lägenheter är som vi nämner ovan det enda som kan vara okej att sälja under december. Då framför allt första halvan/tredjedelen av december. När man närmar sig julafton så är det totalstopp på marknaden även för lägenheter.

Den enda fördelen med att sälja lägenheten i december är att man har minimalt med konkurrens av andra lägenheter på marknaden, dvs extremt lågt utbud.

Man kan dock passa på att fotografera sin lägenhet i december om man tänker sälja den under januari. Tänk då på att inte ha något julpynt framme. I januari är folk trötta på julen och då vill man inte ha julpynt på sina bilder.

  • Fördel = Lågt utbud
  • Nackdel = Folk har inte tid att tänka på att köpa ny lägenhet runt jul och nyår.

Att sälja sitt hus, radhus eller parhus i december

Visst kan det vara mysigt med snö och tända ljus men det är inget som funkar särskilt bra när du skall sälja ditt hus, radhus eller parhus (bostad med uteplats). Undvik helt att sälja denna typ av bostad under december månad om du kan. Som vi nämner i artikeln om att sälja hus i november så vill folk helst krypa ner under en varm filt och inte göra någonting alls under denna tid på året, än mindre skotta snö och sköta ytter underhåll.
Det är helt enkelt så att det inte lockar att köpa hus under december månad. Utbudet är därför rekordlågt och efterfrågan är svag.

  • Nackdel = Inget intresse av denna typ av bostad
  • Fördel = Mycket lågt utbud

Förbered dig i december inför försäljning efter jul och nyår

Om du går i säljtankar men tänker vänta till efter jul och nyår med att sälja så kan det ändå vara bra att börja förbereda sig. Det är perfekt att börja samla in offerter under december från olika mäklare. Mäklarna har det lugnt och har gott om tid att skriva ihop offerter till dig i december.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här