Sälja lägenhet eller hus i december

Att Sälja bostad under hösten brukar oftast vara en god idé. När man går in i december månad så övergår dock höst till vinter. I början av december är det fortfarande en del rörelse på bostadsmarknaden. Det är när man närmar sig mitten av december som marknaden stannar av helt. Vi rekommenderar ingen att lägga ut sin bostad i december så att visningar och förhandlingar sker för nära jul och nyår. Människor i Sverige har allt för mycket annat att stå i under denna tid. Det är mycket som skall ordnas inför jul. Detta gäller både för bostadsrätt och villa.

Hus- och lägenhetsförsäljningar i december

Under december går handeln upp till extrema nivåer. Det gäller tyvärr inte handeln av bostäder. Det är endast första tredjedelen av december som det fortfarande är lite action på marknaden. Det är då i princip bara på marknaden för lägenheter.
Passa istället på att nyttja december till att umgås med familjen.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Att sälja sin lägenhet runt jul och nyår

Lägenheter är som vi nämner ovan det enda som kan vara okej att sälja under december. Då framför allt första halvan/tredjedelen av december. När man närmar sig julafton så är det totalstopp på marknaden även för lägenheter.
Den enda fördelen med att sälja lägenheten i december är att man har minimalt med konkurrens av andra lägenheter på marknaden, dvs extremt lågt utbud.

Man kan dock passa på att fotografera sin lägenhet i december om man tänker sälja den under januari. Tänk då på att inte ha något julpynt framme. I januari är folk trötta på julen och då vill man inte ha julpynt på sina bilder.

  • Fördel = Lågt utbud
  • Nackdel = Folk har inte tid att tänka på att köpa ny lägenhet runt jul och nyår.

Att sälja sitt hus (radhus, villa & parhus) runt jul och nyår

Visst kan det vara mysigt med snö och tända ljus men det är inget som funkar särskilt bra när du skall sälja ditt hus, radhus eller parhus (bostad med uteplats). Undvik helt att sälja denna typ av bostad under december månad om du kan. Som vi nämner i artikeln om att sälja hus i november så vill folk helst krypa ner under en varm filt och inte göra någonting alls under denna tid på året, än mindre skotta snö och sköta ytter underhåll.
Det är helt enkelt så att det inte lockar att köpa hus under december månad. Utbudet är därför rekordlågt och efterfrågan är svag.

  • Nackdel = Inget intresse av denna typ av bostad
  • Fördel = Mycket lågt utbud

Förbered dig i december inför försäljning efter jul och nyår

Om du går i säljtankar men tänker vänta till efter jul och nyår med att sälja så kan det ändå vara bra att börja förbereda sig. Det är perfekt att börja samla in offerter under december från olika mäklare. Mäklarna har det lugnt och har gott om tid att skriva ihop offerter till dig i december. Om du vill göra det enkelt för dig själv så kan du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se Utan att förbinda dig till något så fyller du i dina uppgifter och får sedan hjälp att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i ditt område/din kommun eller stad. Bäst av allt, det är helt gratis.

Mäklarofferter.se har även en topplista som rankar mäklarna i din kommun efter olika kriterier såsom antal försäljningar osv. Hemsidan visar även mäklarnas statistik på ett bra sätt.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here