Sälja bostad – annonsera på vilka hemsidor?

Annonsera bostad hemsidor

Om du skall sälja din bostad i Sverige skall du först bestämma dig för om du skall sälja med en mäklare eller om du skall göra jobbet själv. Vilket alternativ du väljer påverkar vilka hemsidor som finns tillgängliga för dig att annonsera ut din bostad på. Om du säljer med mäklare så kan du använda alla olika hemsidor på marknaden. Om du istället säljer själv, utan mäklare, är det vissa sajter som inte är tillgängliga för dig. Vi skall nu gå igenom de olika alternativ som finns.

Bostadsannonsering – olika hemsidor

Om du väljer att sälja din bostad själv, utan mäklare, kan du använda följande hemsidor för annonsering:

  • Blocket Bostad
  • Facebook (gratis)
  • Övriga sociala medier (gratis)

Om du istället väljer att anlita en mäklare till din försäljning kan du nyttja följande hemsidor:

  • Hemnet
  • Bomero (lanseras i augusti 2019)
  • Booli

Hemnet har idag monopol på marknaden. Det betyder att om du verkligen vill nå ut med din bostadsannons så är det Hemnet som gäller. När man annonserar på Hemnet så ”spindlas” även annonsen av ett antal andra hemsidor så som till exempel Booli.se. Om du har en lite dyrare bostad, dvs en som kostar från 1 miljon kronor och uppåt så rekommenderar vi att du använder en mäklare till din försäljning så att du får tillgång till Hemnet.

Undvik att betala onödigt mycket för mäklaren

Hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig att jämföra tjänster och offerter från de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Dessa offerter kan du sedan nyttja när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis att använda Mäklarofferter.se och man förbinder sig inte till något när man fyller i en ansökan.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here