Låna pengar gratis

0
Låna pengar gratis

Kan man låna pengar gratis?
Svar: Ja, under en kort tid.

Om du behöver låna pengar under några dagar upp till 2 veckor så finns det vissa banker och kreditgivare som bjuder på ränta och avgifter så länge du betalar tillbaka lånet inom en viss tid.

Ett exempel är Bynk. De lånar ut pengar (privatlån) helt gratis om du återbetalar hela lånet inom 14 dagar. Du kan läsa mer om detta erbjudande på Bynk.se.

  • Ränta = Kostnaden för att låna pengar
  • Avgifter = Extra avgifter som tillkommer utöver räntan
  • Effektiv ränta = Ränta plus avgifter

Vad tjänar banken på att låna ut gratis?

Banken tjänar ingenting på att låna ut pengar gratis. Det blir en ren kostnad för banken. Däremot är det många som inte lyckas återbetala sitt lån inom bestämd tid och då börjar bankerna tjäna väldigt mycket pengar på de låntagarna. I det stora hela tjänar de alltså på detta erbjudande eftersom det är en såpass stor del av låntagarna som inte betalar av sitt lån i tid och därmed övergår till betalande kunder.

Undvik bluffarna, SMS-lån & snabblån

Några av aktörerna som erbjuder kunder att låna gratis är olika aktörer som erbjuder sms- och snabblån. Ofta kan du låna några tusen kronor räntefritt men måste betala en uppläggningsavgift på några hundralappar. Då blir det helt plötsligt inte gratis. Det blir istället ett svindyrt lån. Om du till exempel lånar 1000 kr räntefritt i en månad men tvingas betala en uppläggningsavgift på 150 kr så motsvarar det en effektiv årsränta på 180%. Det är alltså ren bluff och ocker.

Välj alltid privatlån för sms-lån och snabblån. Bynk.se som vi tipsar om längre upp erbjuder privatlån. Håll dig borta från sms-lån och snabblån helt.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here